onsdag 16. desember 2009

Vinter

Endelig er det skikkelig vinter her i Namdalen. Kvikksølvet har krøpet ned mot 10 blå de siste dagene, og slik skal det fortsette frem mot mellomjula sier meteorologene. Klarvær mange dager, men snøfall på fredag. I år ser det altså ut til at vi får en jul med kuldegrader og snø i trærne, slik mange av oss drømmer om. Det kan ikke bli mye bedre enn dette.


Fikk lyst til å legge ut noen vinterstemninger av det virkelig klassiske slaget. Det betyr vel at jeg begynner å komme i julestemning? Her får jeg selv forsterket den gode stemninga når jeg ser på landskapet. Hva synes du om slike bilder?


For egen del går jeg også å venter på en pakke sendt fra Oslo i går. Den kommer helt fra julenissen i Japan. Mer om pakken når jeg får revet av papiret og testet det litt. Det skjer før juleaften!

13 kommentarer:

 1. Vakre julekort fra Namdalen dette Kjartan.Ha en trivelig julefeiring og lykke til med nyervervelsen fra soloppgangens land.

  P.s Kommer du til romsdalen og Aukra i julen bør du stikke innom en tur. Hatt en fantastik dag i rovfuglskjulet sammen med Tom idag.Tom ble så ivrig at han svelgte ned snusen. Hadde 5 havørner, 2 kongeørner og 2 hauker innom. Masse action hele dagen.

  SvarSlett
 2. Hvem kommer ikke i julestemning av å se slike flotte motiver? Vakkert!
  Synd at det går år mellom hver gang det er hvit jul i Stavanger traktene.

  SvarSlett
 3. Klassiske motiver vil aldri gå helt i gremmeboka, selv om det for tida blåser en "vind av fotografisk kreativitet" over de nordiske landene.. :-) Slike vinterbilder som du viser vil det uansett alltid være plass for.

  Selv skal jeg denne gangen feire jula sammen med familien ute i havgapet, nærmere bestemt Smøla, og da blir det nok ikke mange nedsnødde grantrær å se... Får bare håpe at vinteren setter seg skikkelig til jeg er tilbake!

  SvarSlett
 4. Det er en drømmeaktig visning.
  Det er fantastisk verden.

  Takk for at du viser flott natur.

  Fra Østen.
  Hilsener.

  SvarSlett
 5. Hvilke herlige vinterbilder Kjartan! :)

  SvarSlett
 6. Flott vinterstemning!
  Dette er bilder jeg drømmer om å ta selv...

  SvarSlett
 7. Hei Kjartan! Du klarer definitivt å røske litt ekstra i hjemlengselen min ved å vise slike bilder...! Er det virkelig så fin vinter hjemme nå? Jeg har definitivt ikke noe imot slike klassiske bilder, for de treffer meg i hjerterota. Vadsø har mildvær i kveld, men om noen dager er jeg på Salsnes :)

  SvarSlett
 8. Takker og bukker til dere som har tid til å legge igjen noe etter dere her på bloggen i disse travle førjulstider.

  Blir ingen Aukra-tur i jula Terje, men vi kommer utpå nyåret. Og når jeg drar nedover skal jeg selvfølgelig besøke deg og dine venner ved skjulet :-)

  Ingebjørg; gled deg til å komme hjem. Var i skogen i kveld også, det er helt fantastisk. Trærne står bøyd på kryss og tvers, snøen henger i tjukke klumper og mellom dette snirkler det seg spor etter rev, mår, rådyr og hare. Ahh, for en hjemplass du har...

  SvarSlett
 9. These are AMAZING winter scenes! I love the beautiful shades of blue in the sky and the snow just makes everything that much more lovely! Stunning captures!

  SvarSlett
 10. Vinterlandskap som dette er noe av det vakreste naturen kan by på. Flotte bilder!

  Ha en riktig god jul.
  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 11. utrolig flotte bilder (som vanlig)!

  riktig god jul og gleder meg til å se flere bilder neste år

  mvh
  Christian T

  SvarSlett
 12. Takk igjen, og god jul til dere som har tatt juleferie :-)

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan