onsdag 9. desember 2009

Desember-prosjekt

Desember er en måned med fantastisk lys, men alt for korte dager. Dermed blir det egentlig tatt litt for lite bilder på denne årstida. Jeg har derfor bestemt meg for å ha med kameraet over alt, og jobbe for å få tatt noen bilder hver eneste dag.


Granmeisa over ble knipset på foringsplassen før jeg gikk på kveldsvakt den 8. desember. Noe nyskapende naturfoto er det ikke, men slike små turer ut med kameraet gir meg enorm glede når dagene er så korte.


Av og til blir det å stoppe opp ved veien når stemninga og lyset er den rette. Denne øya ved Sjøåsen i Namdalseid har jeg, og en rekke andre fotografer her i distriktet, brukt som motiv mange ganger. Bildet ble tatt på ettermiddagen den 6. desember da jeg var på vei til julebord i Trondheim.


Spennende og vakre himmelfenomener har stått i fokus i dag. Jeg håper virkelig folk tar seg tid til å se opp på himmelen hver eneste morgen og ettermiddag i desember. Etter min mening er det like spennende hver gang sola står opp eller går ned. Bildet ble tatt på vei hjem fra jobben den 5. desember.


Mens dette juletreet av is ble funnet i en søledam utenfor kontoret i dag. Kanskje du også skal lage deg et desember-prosjekt helt for deg selv?

5 kommentarer:

 1. Dette synes jeg var utrolig bra lese stoff.
  I det siste har jeg selv lagt kameraet på hylla på grunn av lyset, og når jeg er ferdig på jobb kl 3, da blir det lite tid til foto. Men jeg ser nå at det finnes muligheter til noen gode motiver dær ute.m
  Hilsen Jan Erik.H

  SvarSlett
 2. Hva er vikig i et naturbilde? Du skriver at Gransmeisen ikke er "nyskapende" - men er det faktisk så viktig? Bildet fremstår flott og beskriver en stemning vi nå ser på vinteren.
  Mange skulle nok vært glad for å ta et slik bilde. Jeg skal iallefall prøve :-)

  SvarSlett
 3. Hei Jan Erik og Gjermund. Godt at jeg kanskje kan være med å motivere dere til å ta med kameraet ut.

  Nyskapende? Viktig? Jeg er og blir noe så sjeldent som en klassisk naturfotograf, og jeg tar de bildene jeg selv har lyst til å ta. Dermed blir nyskapende noe som ikke alltid står øverst på lista mi. Jeg tenker i grunnen ikke på det når jeg tar bilder så det kan ikke være så viktig.

  Ganske ofte tar jeg bilder som jeg registrer at andre har tatt lignende versjoner av tidligere, uten at det gjør meg noe. Det viktigste for meg er at bildet formidler noe jeg opplever. Om jeg kommer på å legge meg på ryggen i snøen, for å ta meis på lang lukkertid mot furkrona i soloppgang, så er det også morsomt så lenge at jeg kan bruke bildet til å formidle mine tanker om naturglede og naturvern. Det viktigste for meg er å bringe det med meg tilbake fra fjell og skog.

  SvarSlett
 4. 100% enig med deg Kjartan.
  For min egen del synes jeg det er viktig for meg å ta vare på di gode naturopplevelsene jeg får når jeg er på fototurer, og for meg handler det om jakt, (snike seg inn på fuglen) det synes jeg er moro. Bilde trenger ikke å skille seg ut, jeg tar til takke med di bildene jeg greier å ta, og jeg har heller ikke så store forventninger til meg selv. Jeg synes værtfall det er moro å være ute i naturen!, fordi det er vel det naturfoto dreier seg om?
  Hilsen: Jan Erik.H

  SvarSlett
 5. Hei Kjartan, så flott å høre din holdning til dette. Det "ufarliggjør" på en måte fotograferingen og gjør sitt til at jeg og sikkert andre i større grad tør å legge ut det vi selv syntes er fine bilder. For det kan være litt tøfft å "prøve seg" med tanke på alle de svært gode fotografene som har lagd seg sine egne nettisder eller blogger og som stadig deltar i fotokonkurranser ala Villmarksliv. Da er det godt å ha i bakhodet at så lenge man selv er tilfreds så er faktisk bildet godt nok :-) Vennlig naturhilsen Gjermund.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan