mandag 28. desember 2009

D3s i felten

Har endelig fått tid til å teste det nye kameraet litt grundig i felten. Dro ut til Flatanger i går kveld og overnattet til i dag. Ole Martin Dahle har sju engelskmenn på besøk nå i romjula, men ikke alle var like ivrige på foto i -13 grader så det var godt med plass i de mange kamuflasjene.


13 blå ute i havgapet er ganske kaldt. Da jeg sjekket åtet, før lyset kom i dag, var kjøttet som en stor isklump. Ikke helt toppforhold, men her er det alltid noe som skjer så alle var fornøyde selv om det var kaldt til tær og fingre.


Selv sitter jeg alltid i dunposen når det er så kaldt, og det er et meget godt triks. Tror engelskmennene syntes jeg var litt av en hardhaus som satt der i bare ulljakka, uten hansker og med et smil rundt munnen hele dagen. Fakta er at en dunpose trukket godt over midja holder deg meget varm, så varm at du trenger litt lufting. Der har du et tips å ta med deg om du skal sitte lenge i et skjul.


Den første ørna, en ung kongeørn, var på plass før det egentlig fantes fotolys, men med D3s har verden forandret seg litt. Fikk testet kameraene skikkelig i dag og legger med noen eksempler i 100 prosent oppløsning.
Flere eksempler skal jeg komme med senere, men jeg kan jo bare fortelle at jeg er godt fornøyd. Likevel tok jeg også mange bra bilder med det gamle kameraet i dag. Man skal selvfølgelig være dedikert naturfotograf før man spytter i en bunke tusenlapper og bytter ut et så godt kamera som D300.


I Flatanger fores det nå i denne kuldeperioden også helt ute i havgapet. På Lauvøya er det en fantastisk bakgrunn, og mye action når det slår til. Regner med å se mye bra fra dette stedet i ukene som kommer, hit skal de fleste av Europas kjente naturfotonavn nå.

Lurer foresten på en ting. Blir slike innlegg for lange for dere som leser bloggen? Er det bedre med ett eller to bilder og litt mindre tekst litt oftere? Kan du gi meg en tilbakemelding på det?

7 kommentarer:

 1. Syntes på ingen måte at du skriver for langt Kjartan. Både bilder og tekst er utmerket.Flott at dere hadde så mye besøk. Bruker samme metode som deg med å sitte i soveposen.Har enda ikke frøset men så fyrer jeg opp jeg da.

  Terje

  SvarSlett
 2. Bare skriv du og legg ut bilder.Mye interessant du skriver og fine bilder. Mvh RJ

  SvarSlett
 3. Godt jeg skal en kjapp tur til trøndelag i nyttårs helga.... Blir småsyk hver gang jeg titter innom her:-P
  Jeg har fått meg nytt kamera til jul, ikke proff-kamera. MEN nok til at jeg må lære meg masse nytt:-P Nikon D5000=)
  Ha en flott romjul vidre!

  SvarSlett
 4. Liker innleggene dine. Er det du skriver om av interesse, spiller det ingen rolle hvor mange bilder og hvor mye du skriver. Dette funker veldig bra! Liker også sammenligningene du gjør mellom kameraene. Andre instillinger hadde sikkert også vært av interesse.
  jeg var for ca et år siden (andre helga i januar) i samme område. Hadde likt å vært der nå, - kjenner jeg...

  SvarSlett
 5. Hei! Innleggene dine er kjempebra! Verken for lange eller for korte :D. Mange flotte bilder høyner opplevelsen av å lese bloggen din! Fortsett med dette, veldig inspirerende ;)

  Fortsatt God romjul!

  Mvh Linda

  SvarSlett
 6. Hej!
  Du skriver mycket bra inlägg.Fotona gör att det blir ännu intressantare. Fortsätt så! Var hos Ole M i början av november. Längtar dit igen, men det verkar kallt nu. Spritkaminen, och sovsäcken gör väl att det blir ganska bra ändå.
  Ha en bra "romjul" som du säger, och ett gott nytt år!
  mvh/Lars-Eric

  SvarSlett
 7. Da er det vel bare å fortsette med litt lengre innlegg og en del bilder i hvert av disse. Må jo si at jeg selv også liker å se på bilder som er tatt når jeg spretter mellom og leser disse fotobloggene. Takk for kommentarer folkens!

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan