tirsdag 29. desember 2009

Det snør, det snør...

Vi har virkelig skikkelig vinter i Trøndelag nå. Sitter her og kikker ut av vinduet nå i kveld og snøen laver ned selv om det er - 10 grader. Tidligere i dag prøvde vi å komme oss innover en av mange skogsbilveier her i distriktet, pudersnøen var ikke noe problem, men ising og snø på trærne satte en stopper for turen.


Den vanligvis så lett fremkommelige skogsbilvegen var forvandlet til en villmark av forvridde trær. Bildet over er tatt ut frontruta på bilen. Men selv om det ble stopp her så ble det selvfølgelig en tur ut, og en god del bilder i dag også. Det gjelder jo å utnytte dette mens det står på. Det er lenge siden det har vært så flott ute i naturen nær meg i desember.


Bildet over er en mulitieksponering i kameraet. Under har du en typisk vinterstemning ved Namsenfjorden. Som vanlig plukker jeg med meg bilder både av det mer klassiske slaget og jobber med noen mer uvanlige løsninger.


Det blir jo en smaksak hva man foretrekker av slike bilder. Selv liker jeg å ta flere varianter, jeg prøver å bruke litt tid på de motivene som får meg til å stoppe opp. Noen ganger lykkes man jo også med noe som er litt mindre A4. Som da vi i dag fyrte opp bål i snøværet for å ta noen typiske "ut i vinterskogen bilder".


Bildet over er et slikt typisk bilde, og det kan sikkert brukes i en kommersiell sammenheng. Det jeg viser under er likevel det som jeg stoppet mest opp ved når jeg så gjennom bildene nå i kveld.


Så oppfordringen får bli at du nå skal nyte vinteren, ta de klassiske postkortene som du helt sikkert får bruk for en gang. Husk at du ikke trenger å dra på langtur for å ta gode vinterbilder. Men det viktigste er; kom deg ut å lek med kameraet. Som naturfotgraf tror jeg aldri man skal slutte å leke og ha det gøy.

6 kommentarer:

 1. Ja, jeg er veldig enig i at vi aldri må stoppe å leke oss! Det være seg fotografiet, være tilstede å nyte av naturen eller egentlig hva som helst! Lekenheten er helt klart med på å utvikle oss både som mennesker og som fotografer og det beriker livet som helhet!!!

  Fin bunke bilder og jeg holder en knapp på det samme bildet som du. Jeg syns det er knasende bra :)

  SvarSlett
 2. Hei

  Som vanlig; mange fine bilda. Takk fer at du dele dæm med oss :) Vi har nå kikka -og læst i boka. Arti å læse og flott å sjå!!
  Åse

  SvarSlett
 3. Liker varmen du får fram i bålbildene dine. DET kan få enhver tikl å stoppe opp og bli ettertenksom. Ei god stemning det er viktig å ta vare på...

  SvarSlett
 4. Takk for en fin tur!
  Uttellinga di blei slett ikke verst! -Jeg har ikke rukket å gå igjennom brikken ennå, men skjønner at jeg må ut et par turer til:)

  Fine bilder og god tekst! Takk!

  Bjørn O.

  PS: Det siste bilder er BEST! :)

  SvarSlett
 5. Heisan Kjartan!
  Tradisjonelle eller litt mer utradisjonelle naturbilder.
  Ja takk begge deler,sier nå jeg.
  Synes det er viktig å prøve å videreføre opplevelsen og synsinntrykk man har der og da.
  Samt vise en variasjon av dette.
  Ikke det at jeg har forsøkt så mye av dette.
  Nå som det har kommet så mye snø,så blir det en helt annen stemning og man oppdager stadig nye motiv og stemninger.Får håpe at denne vinterdrakten blir liggende en stund og at det kommer nytt påfyll.
  Er enig at man ikke trenger å reise langt for å finne de rette motivene.De ligger utenfor stuedøra og venter på å bli oppdaget.
  Likte det siste av bålbildene.Litt trolsk stemning ute å går der.

  SvarSlett
 6. Takk, takk for noen fine ord under innlegget.

  Og jada Bjørn Oddvar, det siste bildet hadde det beste motivet, og ble tatt med det beste kameraet :-)

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan