lørdag 5. desember 2009

Opp og hopp!

Det er deilig å stå opp tidlig på en lørdag og komme seg ut i skogen. I dag var jeg og gutten ute lenge før desembersola sto opp over Namsenfjorden. Et par brukbare bilder og en deilig tur ut ble det faktisk. Her er et av de som ble tatt for noen få timer siden.


Nå går turen snart til Trondheim der det er julebord for NRK i kveld. Kameraet har jeg selvfølgelig med meg. Ikke det at jeg har tenkt å knipse julebordsbilder, men den 20 mil lange turen byr på noen muligheter i det flotte lyset vi har nå i desember. Her i Namdalen er hele dagen som en eneste lang soloppgang som går rett over i en lang solnedgang. Før og etter er det pastellene som farger himmel og landskap. Herlig!


Mens jeg er på julebord kan jo du teste NRKs fugle-quiz der jeg har tatt mange av bildene.

9 kommentarer:

 1. Hei

  Hyggelig lesing av far og sønns kvalitetstid på morgenkvisten. Dette er noe av jeg fikk oppleve med min far. Det blir nok ikke lenge før han kjenner alle fuglenavnene og kan alle tresorter...
  God tur på julebordet og gleder meg til stemningsbilder fra flotte Trøndelag!

  mvh monika

  SvarSlett
 2. Virkelig et fantasisk miljø du har rundt skjulet ditt Kjartan, antar det er der bildet er tatt?
  Skal bli svært spennende å se hva du får til der iløpet av tiden fremover.

  Det er virkelig alfaogomega å stå opp tidlig. Fantastisk stemning, lys og dyrelivet er på topp. I sommermånedene bruker jeg ofte å snu døgnet totalt på hodet. Ute fra 3 til 10 om morgenen, og sover så utpå dagen. Det er derimot litt værre å komme seg opp på denne årstiden. Har ikke helt funnet motivasjonen.

  Fin fugleguiz, med gode bilder. Har tatt den flere ganger, 10/10 hver gang:)
  Tror nok den passer best for de som ikke er så altfor vant til fugleverdenen.

  Vil du ha en skikkelig utfordring Kjartan, stikk innom denne adressen : http://www2.hint.no/fuglekjennskap/flash/oppgaver.php

  Prøv testene fra nivå 3 og oppover, da får du virkelig noe å bryne deg på ;)

  SvarSlett
 3. Flott prioritering! Det er i disse årene grunnlaget for seinere interesser legges....
  Hadde en pappa og familien hans som gjorde det samme....
  Morsom quiz, 10 av 10, heldig jeg da, fikk bilder jeg selv hadde tatt!
  Ha et flott julebord og en spennende helg da!

  SvarSlett
 4. Vet dere hadde en flott morgen:) Du som jeg savner tiden med ungene da de våknet fem/halv seks. Nå er det bare jeg som våkner, de har blitt for store. Du må virkelig nye denne tiden:))

  Tenkte å spørre deg om noe, du som fórer rovfugl/dyr, med foto som resultat, på plassen din. Der vi har hytte, og er grunneiere(har tre andre plasser og)går det sau. Vi har kjempegod kontakt med saueeierne, og varsler ifra når vi finner skadet sau og død sau. Men om vi nå begynner å legge ut åte, for fotografering, hva da? Det blir vel neppe særlig populært?
  Vi har gaupetråkk rett ovenfor hytta, bjørn som trasker litt og jerv i ny og ne.
  Hva syns du om det?
  Du kan godt bruke e-postadressen min i bloggen, om du vil det, og vil svare da.)
  Har en fin fin helg:))

  SvarSlett
 5. What a stunning photo from your walk in the woods! This is such a beautiful place! I love the sunrise in the background and the colors in the photo are magnificent. What a great capture of the birds too. Very nice! I'm glad I found your blog and can not wait to look through more of your photos.

  SvarSlett
 6. Oh, I forgot to mention that I love the collage of birds also. They are very striking photos .... simply beautiful!

  SvarSlett
 7. Flotte bilder igjen. Miljøbildet i vakkert lys, syns jeg er nydelig!

  Du har mange gode og reflekterte tekster og at du er reflektert viser vel igjen på det du gjør. Tar med gutten ut og deler dine opplevelser med han. Av erfaring vet jeg at de har så utrolig mye igjen for det senere i livet, både i forhold til naturen og i forhold til deg :)

  SvarSlett
 8. Takk for motiverende tilbakemelding både på foto og ikke minst viktigheten av å plante en friluftsinteresse hos gutten min.

  Knut BS: Jeg har prøvd de quizene der ja, mange nøtter å bryne seg på når man stiger i vanskelighetsgradene. NRKs quiz blir nok mer for fuglevennen enn for fagpersonen :-)

  Kathrine: Du er inne på et vanskelig område der. Noen sauebønder ser ingen problemer med åtefotografering, mens andre tror at slik foring vil opprettholde en unaturlig høy rovdyrbestand.

  Det viktigste er å være åpen med med slike tanker og planer for så å se hvordan dette blir tatt i mot. Tror ikke det er noen vits i å lage bråk i et godt naboforhold med en slik sak. Man må heller prøve med dialog, forklare hvordan man vil gjøre det, hvilket omfang det er snakk om (bare noen få fugler vil komme innom en slik foring) og at dette er noe man bare vil prøve i ett eller to år (da har du nok bilder). Setter naboer eller grunneiere på bakbeina er det bare å legge bort tankene på det stedet og lete etter noen nye muligheter. Lykke til!

  SvarSlett
 9. Jo da, begynner å komme noe fra skjulet nå! Hans Tore har vel ønske om D3s i julegave hører jeg!!Disse fuglene, Knut B må ha vært på julebord han også, jeg finner bar 9 på din NRK guiz!

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan