onsdag 3. februar 2010

Rodenstock

I posten i dag lå en liten pakke, et nytt objektiv som stadig flere supplerer fotoutstyret med. Det er Terje Sylte som har skaffet og bygd om dette røntgenobjektivet for meg. Det er rimelig og enkelt gjort. En fatning fra Nikon er limt fast til metalet, men det fungerer.


Rodenstocken har ingen fokus, bare en fast nærgrense på ca 17 centimeter og ingen bevegelig blender. Men denne 50 mm éren med fast blender 1,2 gir altså en ganske spesiell effekt. Det selv om den ser ganske rar ut på min Nikon D3s.


Jeg har ingen planer om å bli en fulltids "arty farty"-fotograf, men synes det er morsomt å være med å eksperimentere. Vil jo anbefale flere å putte en slik i fotobaggen, for det kan jo være greit å ha alternativet når du kryper rundt i blomsterenga i juni, og dyrt er det ikke. Dessuten er det jo mange som mener at verden trenger flere alternative naturbilder.

Her er noen eksempler på 30 minutters lek i vinduskarm, i vasken og i fryseren i ettermiddag.


De to første bilden er av jerpe (bonasa bonasia), og disse er vel de mest spesielle jerpebildene i min portfolio.


Over tror du kanskje du ser en levende vekst fra vinduskarmen, men fakta er at det er graveringer i en krystallvase. Til slutt to bilder fra kjøkkenvasken.


Er dette noe for deg? Kjøp sterkt lim, søk på e-bay etter Rodenstock og skaff deg en Nikon F-fatning (med betegnelse m-42) eller ta kontakt med Terje Sylte som har et lite lager av disse objektivene. Jeg ser frem til å leke litt med dette!

7 kommentarer:

 1. Ingen dårlig start på din Rodenstock karrieren dette Kjartan. Når en greier å gjøre ett kunstverk av en detalj i vasken bør du ha forhåpninger om å komme inn i NN.

  Ser frem til oppfølgere med uventet resultat for oss alle.

  Terje

  P.S

  Har kjøpt inn 5 slike til. Så er noen int er det bare å ta kontakt.

  SvarSlett
 2. Hehe,morsomme greier. Men jeg tror nok du bør vurdere anskaffelse av ny oppvaskmaskin også..!

  SvarSlett
 3. -Men i alle dager....!! -Nå tror jeg sannelig det er i ferd med å rable fulstendig for enkelte:) -Hva i alle dager skal man med slike bilder?

  Ærlig talt; -Jeg er såbekymra;)

  Bjørn O

  SvarSlett
 4. Velkommen i "Rodenstock-klubben" Kjartan. Blir spennende å se hva du får til etter hvert.

  SvarSlett
 5. Hei Kjartan!

  Kan minne meg litt om hvordan misbrukere av LSD beskriver verden, he he.
  Spesielt:-)

  mvh Ronny

  SvarSlett
 6. Godt med noen kommentarer å trekke på smilebåndet av.

  Alle disse bildene har selvfølgelig gått i søppelkassa, så jeg trenger ikke ny oppvaskmaskin ennå, men med bedre utvalg av motiver og bedre tid kan jeg sikkert få noe ut av dette objektivet en vakker dag.

  Kommer tilbake med mer når det passer sånn.

  SvarSlett
 7. Grattis! Blir artig å se hva som kommer etterhvert! :)

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan