tirsdag 23. februar 2010

Med god hjelp

Han hadde en drøm om å oppleve kongeørna og hønsehauken på åtet. For de fleste av oss er det enkelt i dag, men for Jan van der Greef var det nesten umulig. Jan ble rammet av polio i en alder av fem år, og han har store problemer med å ta seg frem i naturen. Denne uka har han likevel fått hjelp til å oppfylle sine drømmer. Det har skjedd i mine hjemtrakter, og det gjør meg stolt!


I Flatanger fikk han hjelp og en mulighet til å ta seg opp til kongeørnskjulet i Smålia, tidligere denne uka. Det gikk godt, han fikk se flere kongeørn, og professoren fra Nederland tok noen fantastisk bilder. I dag har han besøkt skjulet i skogen ved Lauvsnes og prøvd seg på hønsehauken. Der ble det også full klaff!


- Dette er fantastisk. Jeg hadde aldri trodd jeg kunne oppleve noe slikt. Tidlig i dag kom vi hit etter en tur som jeg til vanlig aldri ville ha klart å gå, sa van der Greef da jeg var med å hentet han ut.


- Når jeg er ute i naturen rører det på en måte ved hjertet mitt, og jeg kan føle årsaken til at vi er her på jorden. Og selv om det er vanskelig for meg å komme meg ut hit for å kjenne på denne følelsen - så er det noe jeg tror vi trenger å gjøre mer alle sammen. Ja, slik at vi kan ta vare på jorda på en bedre måte enn det vi gjør i dag, sa den kloke mannen.

Jeg laget en liten sak om dette til NRK i kveld. Her er noe annet enn OL-stoff om du ønsker, saken starter 11:30 ut i sendinga. Det er dette naturfoto og naturturisme handler om!

19 kommentarer:

 1. Kjempetiltak dette av Ole Martin:-)

  Terje

  SvarSlett
 2. Dette var stort! Ja, jeg ble rørt inn i hjerteroten av denne historien!
  Alt godt til dere!
  Oona :-)

  SvarSlett
 3. Nå ble jeg glad inni meg,kjempebra :-)

  SvarSlett
 4. Flott tiltak. Bli varm rundt hjerterota. Hils til min kjære bror og si at jeg er stolt av ham.
  Inger

  SvarSlett
 5. Flott tiltak og så innslaget før jeg gikk på møtet i BioFoto hvor det ble vist bilder fra turen til samme skjul! Slike historier er viktig å formidle! Flott at du gjør det, Kjartan, både her og i Midtnytt!!

  SvarSlett
 6. Slikt blir man bare glad av - flott tiltak som det står respekt av :)
  //GO

  SvarSlett
 7. Dette gjorde godt å se. Kjempefint..

  SvarSlett
 8. Blir glad av å se slikt... Å jeg er sikker på at lønnen for dette har stor verdi... hjertevarme... får ikke kjøpt det!¨

  monika

  SvarSlett
 9. Ole Martin er verdens beste og snilleste mann:-)

  SvarSlett
 10. Skikkelig glad historie og et flott tiltak.

  Mvh
  Per E.

  SvarSlett
 11. Vilken fin berättelse, mycket trevligt att läsa! Heder åt er som hjälpte professorn.
  Mvh/Jukka

  SvarSlett
 12. Fantastisk, blir helt varm i hjertet av denne historien. Godt at vi fremdeles tar vare på hverandre.

  SvarSlett
 13. Ja, dette varmer hjertet! Det går an å være medmenneske selv i 2010!

  SvarSlett
 14. Takk for mange fine kommentarer på innlegget. Morsomt at det blir pekt på dette fra bloggen din i Sverige Jukka!

  Er ikke i tvil om at Ole Martin er verdens beste og snilleste mann, Wenche :-)

  SvarSlett
 15. Må takke Kjartan for et nydelig innslag. Det er viktig at vi fortelle media om slike saker og når media synes det er et bra innslag så er det flott markedsføring for natur, det er naturvern.Som alle vet så er jo Kjartan en utrolig flink journalist, kan alt denne karen! det Jan fortalte dagen etter at han hadde vært hos Kongeørna var at om han skulle brekke et ben så ville han aldri mere kunne gå !! Sterke saker. Han var tilbake hos ørna i dag i snøfokk. De hadde sin beste dag i dag!! Skrytarkjærring!! Olem

  SvarSlett
 16. Flott historie som varmer inn i hjerterota. Ole Martin er virkelig et stort menneske!

  Knut Børge

  SvarSlett
 17. Livet er veldig skjørt. I løpet av et kort sekund kan premissene forandre seg kapitalt, og aldri mer bli som det var. Det kan skje hvemsomhelst nårsomhelst. Til ettertanke !! Hilsen en som tross alt slapp lett !! Tom Dyring

  SvarSlett
 18. Detta var stort gjort ..all heder till er.

  Henrik

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan