søndag 27. september 2015

Sommerferie i Børgefjell - Del 7

Så er det endelig en godværsdag igjen, og når sola skinner finnes det ikke et vakrere sted å våkne opp.


God morgen! Nå er Børgefjell eventyret - og drømmen i dag er storfisken.

I år er det egentlig helt håpløse forhold. Kulden har gjort noe med fisken, uansett hva vi kaster ut så orker den ikke å bry seg om de lekre og farverike fjær, bly og plastdetaljer vi drar gjennom vannet.


Vel, vi må bare prøve - for nå er vi jo her - alle villmarksvandrere med litt pondus har ei god fiskehistorie fra Børgefjell - og vi har nok lest de fleste. 

Selv har jeg også samlet opp noen minner om storfisker som har dratt tauet rett av, hoppet kroken ut av kjeften eller spyttet marken mot meg. 


Nå er det på tide å spytte tilbake - tre ganger i fjellvatnet og dra krambua opp så den spriker mot sola. Det er monn i slikt, og slett ikke overtro, det lærte jeg som liten.Kaffe blir kokt, dagen går - frosk og lav blir studert og de kikker nok på sin måte tilbake mot oss. 

Små tjern, bekker og vann blir fisket på kryss og tvers. Området mellom Litle Kjukkelen og Gaukarn blir prøvd uten hell, uten napp, men med synet av mange vak og storfisker.


Det går mot ettermiddagen, tjønna som har vært mattblå under brisen, den legger seg til ro og får en dypere farge nå, mørkner av med kvelden som kommer. 

Ut mot bekkeoset går det en strime i vannflata - en fisk skjærer opp i vår verden med ryggfinna. Kanskje er det en storaure, lubben og lang, med prikker i gullfargen - og øyne skinnende og mørke som vannflata. En skapning - like vakker som frosken, som reinen og rypa.


Den glir stille over flaksteinen på grunna her, kikker etter en matbit mot kveldslyset - i full ro og harmoni med det mørket som har overtatt både bekkesøkket og vannkanten.  

Nå ser auren plutselig en rød, irriterende smådjevel som kommer rett i mot den! - Den hogger hissig mot spinneren min, og sitter på kroken! Hurra!!!


300 gram børgefjellfisk blir dratt rett på land. Der satt den - ja, blås nå i om den var liten - det skal bli deilig med noe annet enn betasuppe i kveld. Det har vært godt å gå rundt her i eventyret i dag, drømme og bare ha det godt.


 For alt er virkelig godt - Har du skjønt det?

2 kommentarer:

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan