mandag 7. september 2015

Sommerferie i Børgefjell - Dag 5

Vår femte dag i fjellet starter med regn og vind på teltduken. Snart skal vi oppleve mer av dette, mye mer. Likevel må vi ut å lufte både oss, hunden og kameraet litt. 


Vi legger turen nordover for å se hvordan områdene rundt Store Kjukkelvatn ser ut. Her ligger det ennå mye is i midten av august 2015, så det er ingen vits i å tenke på fiske i dette området.

På turen kommer vi stadig over søppel som er forsøkt brent eller skjult under steiner i nasjonalparken. Det gjør oss begge frustrert å se at folk klarer å bære maten inn, men ikke har ork til å ta med emballasjen ut. Det er en skam at slike folk ferdes i fjellet!


Vi plukker med oss det vi klarer, og har som mål at Børgefjell skal se litt bedre ut enn da vi kom på besøk. Vi oppfordrer alle andre til å tenke på samme måte.

Når vi kommer tilbake mot Viermavatn og leiren vår så har vinden økt voldsomt. På toppene blåser det slik at fjellbekkene står i lufta. Selv om det er ubehagelig sterk vind, bruker vi litt tid på å ta noen bilder og litt video.Himmelen i vest farges i en ubeskrivelig vakker, men truende blåfarge. Det er på tide å komme seg til teltet og legge noen ekstra steiner på storm-mattene. 

Glidelåset på teltet vrenges i stykker i det vi skal søke ly, men med litt triksing og fiksing får vi ordna et opplegg som holder.


Det blir å dykke inn i Olav Duuns verden igjen. Denne ettermiddagen og kvelden passer det godt å lese om stormen og uværet, lykken og ulykka - og bare lytte til naturen. Hos juvikingane hadde den alltid noe å fortelle, om dem selv.


«Han stod still, slik han gjorde somtid, og let tida levne opp framfor seg, det som hadde vore eller det som skulde bli, etter som det helst vilde syne seg. Og dette kjende han att som live sitt. Lys og skygge skifta over lande, djupt men stilt. Dagen opna seg og let seg att i kring han. Det var visdommen som smilte til dåren.»

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan