søndag 9. desember 2012

Vinter

I helga har jeg vært en tur innover i landet, og der er det snø. I lavlandet er det kulden som har grepet taket i desember, men værvarslet lover at det blir hvitt her også - og det er etter min mening langt mer trivelig. Bare se på bildene.Med de første snøflakene kommer en stillhet og ro sigende innover fjellet og skogen. Høyt opp i den sørvendte bjørkelia har bjørnen redd sin moseseng i hiet, og nettopp bjørnens vintersøvn gir oss et klart bilde på det som nå står for tur. Vinter, det er tid for hvile - men det er også tid for kamp mot kulde og korte dager. 
Moder jord brer sitt hvite teppe over landet og forteller hele naturen at det er på tide å hvile, selv plantenes vekst stopper opp.  Vinteren er tida fra løvet faller, til trærne igjen får knopper. Den tar mange former - fra bitende kulde til slagregn, fra solfylte vinterdager til hylende snøstorm. Det byr på spesielle utfordringer for alt som lever, oss mennesker inkludert.

12 kommentarer:

 1. Hei du!
  Ser ut til at du har hatt ei fin helg. -Hor fant du den pelsdotten?;)
  Kommer du innover i løpet av uka?
  Mvh Bjørn O

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Bjørn Oddvar. Pelsdotten kom sammen med jakka, men det er fuskepels altså! Kommer inn for boksignering på fredag!

   Slett
 2. Flotte bilder Kjartan! Bålbilder blir eg vel aldri lei av sidan det hentar fram i meg gode følelsar ;)
  Ellers er eg svak for oter som eg jobbar litt med her i elva "mi" - flott oterbilde!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Geir Ole! Vi blir ganske enig om bålbildene...

   Slett
 3. Flotte bilder vevd sammen med en god fortelling - har ikke oter eller mengder av snø på min kant, men svartmeisen er kommet på besøk på matfatet. mvh Kjetil Søreide
  http://canonpixel.blogspot.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Hallo Kjetil! Takk for kommentar på bilder og tekst, hyggelig!

   Slett
 4. herlig når snøen kommer, blir en flott rolig stemning i skogen, Når jeg ser det siste bidet ditt får jeg lyst til å dra til skogs for å fyre bål jeg også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Morten. Det er bare å oppfordre til å følge lysten: Ut å fyr!

   Slett
 5. Trivelig i vinterskogen!! God kletørk også:-) Håper det kommer noen snøfnugg til slik at det blir riktig fin hvit jul. Herlige tider og takk for titten!! Ole M

  SvarSlett
 6. Flott bildeserie nok en gang. Utrolig fint ute nå når snøen endelig har kommet. Likte spesielt godt bildet av klesklypene og det siste bildene. Veldig fine farger i det siste og god kontrast mellom de kalde blåtonene og det varme bålet.

  SvarSlett
 7. Vad fina bilder, uttern är ju fin. Hemma hittade man en utterunge och försökte rädda den. Det finns ett projekt. Utter är Smålands landskapsdjur ....men den klarade sig inte, var mager. Tydligen kan utter få ungar när som helst på året.
  Mysfaktor på eldar bilden

  SvarSlett
 8. Fina vinterbilder och med en mysig avslutning vid bålet.
  /Per

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan