tirsdag 4. desember 2012

Huttemegtu...

Ja, det er kalde dager i hele landet, men det gir også glimrende fotoforhold. I dag hadde jeg kveldsvakt på jobben, så jeg starta bilen og kjørte til Flatanger. Gjorde et stopp på vegen for å dokumentere frostrøyken.

30 sek;   f/9;   ISO 50


Morsomt å smelle til i grålysninga med 25 og 30 sekunders lukkertider. Blir litt venting mellom eksponeringer og støyreduksjon i kameraet, men det er jo så herlig å være ute i kulda. 


Jeg er ikke sikker på om hegrene er like imponert, mange av fiskeplassene fryser til i dette været.


Når jeg kommer til Flatanger er det mer frossen fisk i vente, det blir ingen fersk sei på ørna i dag. Det er likevel ikke noe problem, med denne tempraturen er det kamp om maten og mange stup venter.
Vi er tre timer på sjøen i dag. Det ga sikkert over 40 stup, jeg ga opp å telle. Det føltes som om det skjedde noe hele tiden. Smart av Ole Martin å kjøre disse båtturene nå på vinteren, det gir fotografer litt avveksling fra lange dager i ørne- og haukeskjulene. 


Men du vet at det er kaldt når sjefen sjøl har finlandshette, selv når sola står på sitt høyeste midt på dagen.


Sola lå forøvrig langs fjellryggen i omtrent to timer før den bestemte seg for å ta kvelden igjen. Fotolys var det under hele økta.
Og du verden hvor mang bilder og situasjoner det blir av en slik vintertur på havet. Kunne godt ha vist frem enda flere bilder, men det får bli med dette utvalget nå. Rått lys! Flotte dager! Kom deg ut du også!!!


1/800 sek;   f/6,3;   ISO 2000

17 kommentarer:

 1. De to første bildene er ganske instruktive. Det første veldig trad, det andre langt mer spennende når du overlater litt til fantasien.

  Ellers er det svært mye pent å si om lav vintersol skrått imot, som i det siste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Knut-Sverre, spennende observasjon du gjør i forhold til de to første bildene. Vanskelig å ikke være enig i det.

   Slett
 2. Vad vackre de två första bilderna är....supersnygga. Örnen är ju så fin, gillar sista bilden där vattendropparna fastnat fint på bilden med

  SvarSlett
 3. Fin dag Kjartan. Skulle ønske jeg var fotograf!!
  Beklager"feighette"men nå har jeg pådratt meg øreinfeksjon 2 ganger de siste åra så jeg må vel ta litt hensyn til det.Godt om man kan bevare hørsla noen år til,hørsel er viktig:-) Men mye vakkert her og lyset er jo helt utrolig spennende.Ole M

  SvarSlett
  Svar
  1. Forstår ønsket om å bevare hørsla i noen år Ole M. Takker for turen, også får vi ta en dag sammen nå slik at du også kan få være fotograf.

   Slett
 4. Meget imponert. Dette er bare fantastiske bilder.

  Glenn Byremo.

  SvarSlett
 5. fytti grisen det der ser kaldt ut, første bilde får virkelig fram kulde og vinterstemning, nummer to etter min mening ikke så bra, hvis en ikke har sett nr1 først vil en ikke se frostrøyken i nr2, ellers liker jeg godt ørnebildene kanskje spesielt det siste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk fopr tilbakemelding Morten. Kaldt det er det, men fytti grisen så fint! Ikke rart Norge drar turister på denne tida av året. Venter bare på nordlyseksplosjonen nå. Den kommer!

   Slett
 6. Flott serie med bilder! Så gyselig kaldt ut ja!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Øystein. Bra at jeg har fått frem kulda på noen av bildene da!

   Slett
 7. Härliga bilder Kjartan!
  Måste varit en underbar dag med så många stup.
  Må Väl / Kenny

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen Kenny! Ja, det var litt av en dag, men det er da noe spesielt som skjer hver dag - bare man setter av tid og er ute.

   I dag var det haukugle ved det nye skjulet til Ole Martin i Flatanger. En overraskelse for de finske fotografene som var der!

   Slett
 8. I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !


  greenbaypackers | philadelphiaeagles| pittsburghsteelers|newyorkgiants

  SvarSlett
 9. I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !


  greenbaypackers | philadelphiaeagles| pittsburghsteelers|newyorkgiants

  SvarSlett
 10. I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !

  ipad Video | Unlimited Movies | Special Effect | Forex | Stock Commissions

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan