mandag 10. desember 2012

Kongeørn fra arkivet

Jeg trenger vel ikke å fortelle at det finnes noen hundre bilder av kongeørn i arkivet mitt. Jeg trenger vel heller ikke å forklare at jeg har en fasinasjon for å sitte i et kaldt skjul på vinteren, for å oppleve denne majesteten. Noen ganger spør jeg meg likevel: Hvorfor?Hvorfor reiser jeg ikke til Cuba og danser med Huaita fra Havana? Hvorfor skriker kroppen min i stede etter å sitte i et ørneskjul i -30 grader i Kusamo? Det er jo ikke logisk?Jeg trøster meg med at det må være et eller annet mannfolk-gen. For 100 år siden tok da noen opp lån og festet bort pengene i Christiania, mens andre tok opp lån og reiste til Sydpolen for å overvintre i ei plankebu. Vi må være forskjellige og ha forskjellige eventyr i oss?Her ser du ti kongeørnbilder fra arkivet, som jeg tror jeg aldri har vist fram før - så det handler vel ikke bare om at jeg ønsker å slå meg på bryste å skryte heller?Jeg liker å følge min indre flamme, jeg liker å gjøre det jeg drømmer om. Det er vel så enkelt? Eller hva tror du? Gi meg gjerne ei forklaring!


 

9 kommentarer:

 1. Hei, Kjartan. Kunne ikke vært mer enig. Vi følger våre drømmer, og det er god nok grunn. Flere kjente sier til meg; er du ikke lei av å ta rovfuglbilder og får du aldri nok? Av og til kan jeg kjenne at det nesten er nok, men neste dag er trangen tilbake. For min del er det nok slik at slekta mi alltid har levd nærme naturen og til dels levd av det som naturen kan gi. I tillegg har jeg for min del en følelse av nærhet til min Skaper når jeg er ute i det fri. Uansett hva andres motiver er, så gjør dette naturen til et verdifullt sted for meg - et fristed til ettertanke, men også til nytelse. For hva er vel mer vakkert enn en ørn eller en hauk eller en blåmeis i sitt rette element. Kan vi formidle noe av denne storheten videre til andre, har det jo også en større hensikt. Takk for gode tanker og bilder. Likte best det tredje siste bildet. Willy

  SvarSlett
 2. Ops. Mente det fjerde siste bildet. Willy

  SvarSlett
 3. Riktigt fina bilder Kjartan!!!
  Gillar speciellt Kungen i blåljuset.
  Må väl / Kenny

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen Kenny - og takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord når du kikker innom. Ha det godt du også!

   Slett
 4. Flotte bilder av kongeørna, liker alle sammen. Godt vi mennesker er satt sammen forskjellig. For en som er glad i natur og dyr, er bare og følge sin indre drivkraft, og være mye ute uansett årstid. Og bruke tiden på det som en liker best, enten d er ørn eller andre arter i naturen.

  SvarSlett
 5. Oj vilken fin serie du bjuder på....det är väl att få de där perfekt bilderna som ingen annan har. Jag gillar näst sista bilder där den visar sina enorma klor.

  SvarSlett
 6. Ja, det er nok noe jaktinstinkt inne i dette... men det er også mer. Takk for tilbakemeldinger.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan