mandag 9. november 2009

Sove med ørner

Ryktet har gått om noen flotte dager ved skjulene som Ole Martin Dahle har i Flatanger. Den svenske naturfotgrafen Brutus Ôstling har hatt workshop der ute i forrige uke, og deltakerne har reist hjem med smil om munnen. Det har vært bra fart både ved kongeørnskjulet og hos hønsehauken.

Derfor bestemte jeg meg for å prøve lykken i dag. Pakket sovepose, mat og foto-utstyr sent i går kveld og reiste ut for å overnatte i skjulet. Etter ei natt uten så alt for mye søvn våknet jeg med baksing i vinger lenge før det var fotolys.

Dette var altså synet som møtte meg da lyset kom. Ei ung kongeørn satt på rypa som jeg hadde rigget opp på ti meters hold utenfor skjulet. I tillegg var det ørn i lufta, både ei voksen havørn og flere kongeørner. For å gjøre ei lang historie litt kort her på bloggen, det ble en fin dag.


Denne ungørna dukket opp en time senere, den var betydelig mindre enn den som allerede satt på åtet. Den plasserte seg i et tre og pusset fjærdrakt og så seg omkring i to-tre timer. Klokka 11.30 var endelig den første ørna ferdig med å spise, men nå plasserte den seg på en halv rev som lå igjen utenfor bua. Der ble den sittende å stirre ut i lufta på typisk rovfuglvis, mens jeg faktisk sovnet i stolen med de to ørnene som selskap.

Det var behagelig å sove med ørner.

Da jeg våknet var den største fuglen igang med å forsyne seg av reveskrotten. Og etter mer enn sju timer med kongeørn fant jeg ut at det var på tide å forlate denne fantastiske plassen.Ps! Herr Dahle har noen ledige dager i november. Men du, ikke bestill alle da, jeg vil også tilbake!

5 kommentarer:

 1. Spennende lesing fra smålia Kjartan. Takk for fantastik bok i posten idag. Gleder meg virkelig til å lese den.

  Terje

  SvarSlett
 2. god kveld Kjartan
  koslig at det ble "fangst"
  har sett en del av bildene til brutus av ørn,og jeg må innrømme at det hadde vert gøy å fått noen tilsvarende inn på brikka selv en gang
  spesielt slossbildene er jo bare helt sinnsyke
  mvh anders selland

  SvarSlett
 3. Godt at du likte førsteinntrykket da Terje. Vi har solgt veldig bra av boka så langt.

  Anders, du får sette av litt tid og komme deg opp hit!

  SvarSlett
 4. Vi får se når det blir aktuelt med tur til Dahle for meg. Har ikke vært der ennå, tiden er vanskelig å få å rekke til. Fine bilder du har her i bloggen Kjartan, kommer tilbake med jevne mellomrom. Skal bli litt bedre på å kommentere også. :)

  SvarSlett
 5. Takk for det Terje H. (mange Terje her:)

  Det var trivelig å høre, og jeg håper du får tid til et besøk på mine kanter en gang.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan