søndag 22. februar 2009

Snøugle suksess


Etter en lang reise, 26 timer fra Namsos, er jeg endelig på plass og hadde en pangstart på snøuglefotograferinga. Det ser dere vel på dette lile utvalget av bilder. Ligger i byen Saint-Jerome utenfor Montreal i Canada og var oppe før seks i dag tidlig. Når man har fugledilla så er ikke søvn og lange reiser det man først tenker på når området er fylt med snøugler. Våknet av meg selv før alarmen, og dro på tolv lag med klær før vi dro ut.  - 10 grader, vind og snø er ikke drømmeværet for en fototur, men for en naturfotograf kan det være ganske morsomt når man bare er forberedt på kulda.


John Chapmann er en av to stødige guider som er med på turen, Chapmann har vært hvalfanger på Sør-Georgia og fotografet snøugle fem år på Jøahavn på Grønland så litt erfaring med kulda har han, og da vet han også å kle seg. Dette opplegget har forøvrig vært meget bra så langt. Det eneste problemet var å komme inn i landet med utstyret. I tollen/imigrasjonskontrollen var de skeptisk til at vi dro med alt dette fotoutstyret inn bare for å dra på en fugletur. De forlangte å se papirer på hvor vi skulle bo og hvem som var guider. Ikke så enkelt når vi flakker litt rundt, uten noe sikkert sted hvor vi finner fugler, og når vi ikke hadde skrevet ut opplysningene. Men det ordnet seg tilslutt.


Bildet over ble til med litt flaks. Skulle prøve å dra av et bilde med de to fotografene og ugla sittende et godt stykke unna, men plutselig bestemte den seg for å ta en flytur. Litt ergelig å ikke ligge der selv, men dette ble da også noe å ta vare på, det kommer nok også flere sjanser.

Nå drar vi ut igjen på ny fotojakt. Det ser ut som om vi er heldige med været, sola er i ferd med å bryte gjennom. Mer kommer for dere som følger bloggen. 

Ps! Ole Martin, jeg tenkte på deg i dag. Her skulle du ha vøri. Og Britt-Anne, du er verdens snilleste samboer som lar meg dra på slike turer.

8 kommentarer:

 1. Gratulerer med full klaff Kjartan! Sitter her med vidåpne øyne, og klump i magen. Dette skal jeg også oppleve i løpet av livet.

  Ønsker deg lykke til videre, og venter spent på flere oppdateringer.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 2. NO SKRIK Æ SNART!!!!!
  Men jeg unner deg alle gode bilder og ønsker Deg av hele mitt hjerte alle de bildene som er mulig/umulig å ta. Du vet jeg ikke er noen flyger. Hils min venn John C og de andre. Utrolig!!!!

  SvarSlett
 3. Gratulere Kjartan! Dette må jo være et kjæmpekikk! Lykke til videre!

  SvarSlett
 4. Ser definitivt ut som en pangstart! Fine bilder og det med gutta på magen og ugla imot - er knall!!!

  SvarSlett
 5. Hei Kjartan!
  Virkelig flotte snøuglebilder du har fått her. Venter spent på fortsettelsen.

  Aleksander

  SvarSlett
 6. Knall bilde av meg og Tom når Bob kommer rett imot.
  Trivelig dag med topp resultat for oss alle.

  Terje

  SvarSlett
 7. Hei igjen der oppe, dere fikk det snøværet som vi håpte på hele tiden mens vi var der!!! Heldiggriser!! Vi fikk i stede en hel dag med pøs regn, og ikke noe fotografering. Moro at dere lykkes, og jeg likte veldig godt det bildet med Terje & Co hvor Bob kommer rett i mot.

  Lykke til videre, og hils de andre også fra både meg og Kai.

  Mvh Bent

  SvarSlett
 8. Hei Kjartan, dette ser jo veldig lovende ut! Som Bent skriver håpet vi også på snøvær, når ikke vi fikk det var det flott at det var dere som fikk det. Fin bevegelse i vingene på Bob som går etter musa.

  Vi håper å se flere blinkskudd av Bob.
  Hils John, Mark og resten av tur kompisene.

  Mvh Kai

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan