torsdag 26. februar 2009

Litt av alt

Hei igjen! 

I går startet vi dagen med 20 blå og klar himmel, en nydelig dag for å fotografere. Vindstille ga påskefølelse, og det var godt å slippe den rivende vinden som blåser gjennom det meste av klær. Vi gikk ut mens skoleelvene freste forbi på vei til første time. Litt misfornøyd med at vi klarte å være for sent ute til selve soloppgangen. Når vi reiser helt hit til Canada er det ergelig å være 15 minutter for seint ute på den beste dagen, den røde sola hadde blitt pissgul før vi var klar til å begynne å fotografere. Men klage skal vi vel ikke, det er bare det at man begynner å bli vel kravstor, og sånn skal det være skal man dra gode bilder.

Området vi ferdes i er for det meste enorme maisåkre i Quebeck som nå ligger nedsnødd og gir god næring til vånd og mus. Her overvintrer altså snøugla i et antall som er en drøm for en naturfotograf fra Norge.


Utover dagen i går steg tempraturen, mens vi forflyttet oss sørover. Vi hadde en meget bra ettermiddagsøkt og berget solbildene der. I dag tidlig regnet det, litt av noen værskifter. Under legger jeg med noen greie bilder tatt det siste døgnet. Nå har vi enormt mange foto av denne fuglen i alt slags vær, med mange forskjellige brennvidder og i alle tenkelige vinkler. Ingen grunn til å ikke være strålende fornøyd. Det er imidlertid litt av en jobb å holde styr på disse filene. Terje Sylte har 1500, Tom Elton 1800, mens jeg har vært flink og fått unna det meste av det som ikke skal beholdes, ligger nede på 300-400 bilder. Godt, men det blir sene kvelder og mye PC-arbeid.


Hilser hjem til Namsos, det er avreise i morgen. Det skal bli godt å komme seg hjem nå. Mer blogg kommer for dere som følger med på turen.

4 kommentarer:

 1. Hei Kjartan!
  Artig at dere lykkes så til de grader. Imponert over at du klarer å holde bildetallet nede så bra! Synes det øverste snøuglebildet er et av de bedre du har postet. Nå sitter jeg forøvrig i Flatanger, og gleder meg utrolig til morgendagen. Forhåpentligvis skal det bli noen ørnebilder på meg å!

  Mvh Aleksander

  SvarSlett
 2. Hei du! -Det der må være helt usansynlig artig!? Det ser ut til at de er ugler over alt der borte... Er det 300'en eller sigmonsteret som benyttes?
  Utrolige bilder du presenterer her i bloggen. Blir artig å se på alt det andre du har med deg hjem...
  (Ut i fra temperatur og føret ser det ut til at fotposene kom til sin rett?)
  MVH
  Bjørn O

  SvarSlett
 3. Hei Aleksander! Du får ha lykke til med ørnene, det er spennende saker!

  Bjørn Oddvar: Her går det mye på 300 mm, har brukt min 70-200 en del, også har Terje vært grei og lånt bort 600 mm.eren. Jeg dro ikke med Sigmonstret så lenge Terje kunne gi meg tilgang på sin kjempelinse for disse sitte-portrettene. Det er stort sett til de at slike lange brennvidder kan brukes.

  Fotposene har virkelig vært supre. Ikke en dag med kalde føtter. Alfa fotposer anbefales til alle som leser blogg :-)

  SvarSlett
 4. Mye fine bilder og dere har vært dyktige og heldige med mye på turen skjønner jeg!
  Lykke til videre!

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan