mandag 23. februar 2009

Bomtur

Fin start i går, men så ble det en skikkelig bomtur på morgen og formiddagsøkta i dag. Vel, dette er vi vant til alle vi som jobber med å ta bilder av ville fugler og dyr. Det er mange snøugler i området, men få av disse er sammarbeidsvillige, de fleste er faktisk ganske sky. Startet dagen med å lete etter en av de faste fuglene, men "Bob", som han blir kalt, var borte.


Da vi endelig oppdaget han, viste det seg at ugla ble mobbet av en stor flokk med kråker. Den slo seg tilslutt ned på noen gamle tømmerstokker og ble sittende der. Vi fant ut at fuglen trengte fred og ro etter det som hadde skjedd, den var tydelig påvirket av mobbinga så vi trakk oss forsiktig bort. 


Vi så flere snøugler, men ingen av de var av den sorten som ville ha noe med nærgående naturfotografer å gjøre. Dermed bestemte vi oss for å kjøre og lete etter ei haukugle som var observert et stykke unna. Det ble bom igjen, ugla var ikke på plassen. Selv om vi brukte over ei time på å speide, endte hele ettersøket i en kopp kaffe på en bensinstasjon.Det er et hardt land Canada i februar, flatt, åpent og kaldt. Det fikk vi også føle i dag, det skiftet fort fra oppholds, der vi trodde godværet kom sigende, til snøstorm. Har heldigvis noen bilder fra ettermiddagsøkta i går som jeg kan vise dere. Dette er en litt lysere ugle enn den første jeg la ut, trolig en tre år gammel hunn. Et av bildene er en montasje av samme fugl i forskjellig posisjoner i lufta. Ser allerde frem til ny tur ut om to timer.

2 kommentarer:

 1. Fantastiske snøuglebilder du har fått, det er en fryd å se. Jeg lurer litt på hvordan opplegget er. Slipper de ut levende mus eller blir det brukt luremus? Eller er det musår, med mus som løper i alle retninger.
  Lykke til med nye Blinkskudd

  mvh Helge Helland

  SvarSlett
 2. Hei Helge

  Det er forskjellige teknikker som brukes. Noen ugler kan lures med alt, andre er overhodet ikke interessert i noe som slippes, kastes eller dras. Uglefotografer her i Canada, som vi stadig vekk møter på, bruker stort sett mus de har kjøpt i dyrebutikken. Dette er mus man kjøper som mat til slanger og aligatorer her. Vår guide kom inn med en hel bærepose fylt med frossen labratoriemus i går.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan