søndag 5. mai 2013

Kom mai du ....

Helga har gått med til friluftslivet og foto. På fredag labbet Bjørn Oddvar og jeg ut i skogen på jakt etter en tiurleik. Vel, det ble litt trasking for jeg bommet på målet. Etter ei time med tungsekk fant vi endelig stedet, svett og våt. For det var en strek i regninga at det snødde tungt.


Vi krøp i teltene like før klokka 20.00, og det var jaggu på tide. Ei knapp time senere susa storfuglen inn rett over oss. Den kneppet en halvtimes tid i det ufyselige været, og skjønte kanskje ikke helt hva som foregikk. Mai?


Men en trist og grå kveld - gir gjerne en vakker morgen, slik var det også denne gangen. Tiuren var på plass og i gang allerede klokka 02.30, og klokka 04.30 kom morgenlyset gjennom trærne.


Problemet var at min gode venn, Bjørn Oddvar, hadde falt i dyp søvn. Han snorket som gammelsaga på Spillum. Det gjorde selvfølgelig tiuren skeptisk. Jeg prøvde å vekke han med fuglelyder og kameraknips, men han bare fortsatte; zzzzzzz. Tiuren forlot arenaen og trakk seg nedover skråninga. Litt av ei natt!Vel, sånn så det ut på tiurleiken den 4. mai 2013. Likevel, rødstrupe, svarttrost og orrfuglen laget vårkor. Det var en flott morgen å ha med seg ute i skogen. Du angrer aldri på en tur!Bjørn Oddvar pakket sammen og dro hjem. Han hadde hatt en drøm med sterke bilder, som jeg tolket dit at han kanskje burde dra fra fuglene og inn til familie. For min del gikk dagen med til små og store naturopplevelser i skogen. Det er ei herlig tid å være ute.


Så var det på han igjen på kvelden, denne gang uten snø på leiken. Den smelta fort i løpet av dagen, det er fordelen med maisnøen. 


Søndagsnatta ble regnfylt og fin, uten de store bilden - Slik er det jo ofte. Uansett er det godt å være ute å oppleve våren. Det burde vi alle!


13 kommentarer:

 1. Snøværet gir en god villmarksstemning i de to første her og nr 3 er stemningsfullt og lekkert pakket inn med dust miljø og morgenlys i det fjerne :-)
  Ellers god tekst som vanlig!
  Rune

  SvarSlett
 2. Det ble da noen bilder selv om vær og lys ikke var helt optimalt! Tror vi må sørge for at Bjørn O får seg nok søvn før Finnmarksturen, det har vært noen episoder i det siste :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror egentlig det blir godt til han å bare ligge i bilen i ei uke jeg Øyvind. Ser for meg at han våkner når vi er på tur hjem igjen, og lurer på hva som har skjedd.

   Slett
 3. Du er flink til å få de beste ut av situasjonen, flotte bilder var det.
  Hvilke telt er det dere bruker? Er det regntette?
  Helsing Rolf Selvik

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Rolf. Dette teltet heter: Stealth Gear Aquaproof Quick Hide

   Slett
 4. Jeg regner med at Trøndelag har slutta å overraske!? Jeg legger større merke til disse bildene, enn andre tiurer i miljø som florerer for tiden. Så, synes du berga deg godt. Liker bildene to og seks best.

  Hehe, festlig tekst!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Ingebjørg. Hyggelig å lese!

   Slett
 5. Flott innlegg med ord og bilder fra tiurleik.

  SvarSlett
 6. Du gjør det så lett å leve seg inn i situasjonen Kjartan med din gode formidlingsevne både visuelt og verbalt! Sitter nesten og "hyssjj'er" på Bjørn O mens jeg leser... Liker bilde 4 best.
  K

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei K! Godt å høre, du gir meg jo tro på meg selv på alle måter. Bra bildevalg :)

   Slett
 7. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan