mandag 29. april 2013

Den største

Jeg viser noen ferske bilder av havørn her på bloggen. Snart kommer det gode nyheter om den største rovfuglen vår. Det er nemlig mye som tyder på at man går mot den første vellykkede hekkinga i Irland på over 100 år. Denne våren vil vise om man lykkes med å innføre de norske fuglene!


Det har blitt noen turer til Flatanger i løpet av våren, og her er altså noen smakebiter av fangsten jeg har fått med hjem. Det er fint å vite at havørnsesongen snart er i gang for en mengde med tilreisende fotografer. Naturinteresserte fra hele Europa kommer til Namdalen får å oppleve havørna på nært hold - Og for noen fotomuligheter Ole Martin Dahle tilbyr av denne evigaktuelle og fasinerende arten.


Selv har jeg hamret løs med alt fra 800 mm til vidvinkel på noen av turene i år. Det har ført til en rekke nye bilder av denne fuglen. Ikke det at jeg har lite bilder av havørn fra før av, det er faktisk ingen arter som har en så stor mappe i mitt fotoarkiv.Det herlige er at jeg aldri får nok. Det er en like stor opplevelse hver gang ørna kommer susende ned for å plukke fisk. Det gir ikke bare nye bilder, det gir meg også minner tilbake til de første ørnemøtene ved båtripa. Jeg var nok ikke eldre enn fem år når morfar kastet den første småueren på sjøen, og jeg møtte ørneblikket for første gang, et øyeblikk som spikret seg inn i sjela.Nå krysser jeg bare fingrene og ber en liten bønn om at irene skal få tilbake denne utrolige fuglen. Tenk hvor tom og tam vår kystnatur hadde blitt uten havørna.


5 kommentarer:

 1. Huff Kjartan det rykker i alle objektivene , de sier : om 4 dager er vi på vei !! Flotte og godt originale bilder.

  SvarSlett
 2. Bilder som gleder og inspirer. Meget bra.

  Kan jeg bli medlem av norske naturfotografer?
  www.nikkens.blogspot.com

  SvarSlett
 3. Hei,
  Takk for flotte og noen litt annerledes bilder av favorittfuglen min. Nå er det 3 år siden sist jeg var hos Ole M., men i begynnelsen av juni er det heldigvis klart for ny tur. Denne gangen sammen med min 6 år gamle sønn. Det blir stort for både far og sønn med noen dager på sjøen i Flatanger. Gleder meg til flere havørnbilder fra deg Kjartan. mvh Willy

  SvarSlett
 4. Vilka fantastiska bilder....mycket imponerande fågel

  SvarSlett
 5. Med monsterlinsa på ripa i noe sjø så blir det litt texas!! Men alltid mye fint her Kjartan. Nå har ørnene begynt å frakte mat opp til redene. Det blir en strålende ørnesommer. Og at Irland får sine første ørneunger på vingene i løpet av sommeren er bare helt utrolig. Skulle vel vært over og hilst på.Olem

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan