lørdag 27. april 2013

Interiørbloggen ute

Kjære blogglesere. Jeg har lagt merke til at interiørblogger er i skuddet, og at de får mange treff, så jeg tenkte jeg skulle ta dere med inn i mitt andre hjem nå på våren - Ute. Ja, for det blir noen døgn i storstua på denne tida, og maken til hjem skal dere lete lenge etter.


Her ser dere dagligstua, der jeg slapper av etter å vært ute ei natt på tiurleiken. Utsikten må sies å være brukbar. Kunsten og de små detaljene i dette rommet er helt "outstanding". Se bare på tørrgadden som er mange hundre år gammel - ikke mulig å få kjøpt på IKEA. Her snakker vi eksklusive varer. Legg også merke til teppegulvet, som er av det slaget som ikke trenger støvsuging eller rens. Biologiske mikroprosseser tar seg av de smulene som faller ned.


Siste skrik i tak og himlinger er selvfølgelig denne, som faktisk skifter farge og belysning etter vær og årstid. Du finner ikke maken, selv i de beste boligstrøk ved Namsos. Dette gamle treet er forøvrig en del av baderomsinnredningen. Selve toalettet er for eksklusivt til å bli avbildet her, men jeg legger med en liten detalj fra interiøret.


Tannkost og tannkremholder produsert hos furua. Mulig denne i dag kan skaffes på enkelte steder rundt om i landet, men det vil nok koste svært mye å ta den med seg hjem. De små dvergplantene holder også den litt røffe og rustikke stilen som har blitt valgt her i vår-hjemmet.


Selv er jeg også fornøyd med kleshengeren i gangen. Denne er noe av det første som møter deg på vei inn mot dagligstua. Som dere ser er det gjennomført i stilen, men også svært praktisk. Her tørker klærne i varme og vind produsert av helt ren energi. Ikke bare er det miljøvennelig og trendy, men uten tvil noe som vil få en hver frue, fra de beste strøk av landet, til å stønne av begeistring. Du skjønner - du får gratis solarium med alt dette også.


Kjøkkenet er også noe for seg. Ovnen er av merket tyri ++ og koker opp formiddagskaffen raskere enn noe annet merke som finnes i handelen i dag. Som dere ser er krimskrams og artifakter nokså uvanlig. Kaffekjelen er skaffet etter å ha gitt en rekke tips til "Ut i naturen-redaksjonen" i NRK, og jeg kjenner faktisk ingen annen rundt meg som har lignenede!!!


Går man ned på enda mindre detaljer så blir det mer å sikle etter for "fiffen". Røkt reinshjerte og reisnsklubb fra lokal produsent. Bordet er utsmykket med rustikk lyng og lav. Legge også merke til kaffekoppen som er lånt fra en forsker i NINA. Beklager Torgeir, den ble med meg hjem! Er ikke mange som har en slik kopp heller.


Middagen stekes på varmen av tyri ++ som altså ikke har kostet meg en krone. Dersom du synes denne middagen ser litt enkel ut, så får jeg bare fortelle at dette altså er bacon fra Italienske "Barroria" surret rundt en "Schweelgerseener wurst" - Og jeg understreker at dette er forretten i en sjuretters meny som ble servert denne dagen.


Så en rask kikk inn på soverommet, som snart må tas i bruk igjen. Eksklusive madrasser av alt fra granbar til billig skumgummi, gjør det 14-16 timer lange oppholdet behagelig. Selvfølgelig følger det med underholdning av beste slag, utenfor alle vinduer og dører. 


Takker så mye for at dere kikket inn her sammen med meg. Har noen spørsmål om livet i storstua, detaljer i og rundt dette, så fyr løs. Til slutt vil jeg bare legge til at noen dager her inne/ute gjør godt for kropp og sjel. Forskning viser at huden har det bedre når den får være uten alle disse kunstige kremene og såpene noen dager. Minst like mye forskning peker på at et opphold her, i mitt andre hjem, gjør godt for den psykiske helsa.


Ha en fin vår folkens!

30 kommentarer:

 1. Morsomt! Finere interiør finnes ikke, det er helt sikkert.

  SvarSlett
 2. Herlig. Og selvfølgelig en dypere tanke bak det hele. Bloggen din er veldig bra!

  SvarSlett
 3. Herlig! Som så ofte hos deg ligger det mye "mellom linjene" i innlegget. Synes bloggen din er veldig bra Kjartan!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig hyggelig å høre Geir Helge. Takk!

   Slett
 4. Lekkert interiør! Må jo koste en formue å ta med hjem! :)

  SvarSlett
 5. Setter ting i perspektiv dette, tenker på alle de som ikke opplever sånt. Flotte bilder :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Torleif. Man skal sette pris på at man er i stand til å gjennomføre slike turer. Mange sliter med alt fra fysikk til det psykiske. Ei natt alene i skogen ser de fleste på som noe veldig skummelt, men det er bare ei dørstokkmil. Når du kommer over det vil du bare tilbake igjen. Takk skal du ha!

   Slett
 6. Bjørn fra Hoksberg28. april 2013 kl. 10:51

  Et flott hjem der kosen står i høysetet.Sjelens paradis;-)

  SvarSlett
 7. :-)))) Underbar läsning Kjartan !

  SvarSlett
 8. Hei !
  Hva med den hydrogendrevne varmepumpa ? :-)
  Fint perspektiv på ting her !

  SvarSlett
 9. Svar
  1. Godt å lese, selv om det bare er ett ord. Takk :-)

   Slett
 10. Bra innlegg igjen! Håper jeg rekker enda et besøk hos deg iløpet av uka;)
  Mvh
  Bjørn O

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er velkommen ut når du vil Bjørn Oddvar! :-)))

   Slett
 11. Fin lesning og skjønner jo at fiffen i Namsos har den beste tomta og husvære. Ville nesten si k"kongen av........" Hvor er "fire fine lænestola?" Ole M

  SvarSlett
  Svar
  1. Trenger ikke fire fine lænestola. Har nok med hengekøya :-)))

   Slett
 12. Svar
  1. Takk skal du ha Lars Andreas - og takk for at du deler innlegget!

   Slett
 13. Trevligt och läsa om er utflykt o fina bilder där till

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan