tirsdag 12. mai 2009

Hvilken fugl?

Det hender jeg får det spørsmålet fra folk her i Namdalen. Mange er interessert i fugler og det hender jo folk ser ting som de ikke kjenner igjen fra tidligere turer i marka eller fra fugleboka. I kveld ringte en kar fra Overhalla og lurte på hvilken fugl som gikk bak fjøset hans. Han beskrev den som: - "Litt mindre enn ei måke, brunsvart, men med noe hvitt ytterst på vingene." Den hadde gått på åkeren et par dager og var forholdsvis tam. Jeg klarte ikke å komme frem til arten over telefon og noen kontrollspørsmål hjalp heller ikke. Her var det en kar som viste forskjell på heilo og kaie så det var bare å hoppe i bilen. På åkeren var det denne karen som møtte meg. Beskrivelsen som var gitt var helt blink, men hvem tenkte på denne arten på et jorde langt oppe i Overhalla?


For fuglekjennere er det, selv ut fra det dårlige bildet, greit å se at det er en tyvjo av mørk fase. En art som har tilhold på havet og langs kysten. Tror det må være første registrete observasjon av denne fuglen i Overhalla kommune. Ikke den store bomben, men morsomt å igjen erfare at alt er mulig i fugleverden.

2 kommentarer:

  1. Ingen tvil om det var en Jo. Ikke mye å stjele fra andre ute på ei grønn ekre.Havner vel i Flatanger snart skal du se. Vist ikke tar du den i bilen å kjører den dit.

    SvarSlett
  2. Tror Ole Martin går å venter på denne, men jeg kommer ikke til å kjøre den ut til han :-)

    Fuglen var i god kondisjon og tar vel turen utover selv.

    SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan