fredag 3. april 2009

Ut i havet

De to siste dagene har jeg oppholdt meg 170 kilometer utenfor kysten av Trøndelag, på oljeriggen Heidrun. 


Rett utenfor oss i Norskehavet ligger en helt egen verden og tusenvis av arbeidsplasser. Vi er nok ikke helt klar over det, men oljeeventyret er virkelig i gang her ute. De ligger som øyer av stål strødd utover i havet. Det er blant annet Njord, Draugen Mikkel, Tyrihans, Kristin, Åsgard, Heidrun og Norne. I tillegg er det en rekke felt som er under uvikling, forsyningsskip og prøverigger. Her er det mye stoff å hente for en journalist.

Når man så kan kombinere dette med å vise naturbilder for de 250, som akkurat nå er ombord på Heidrun, samtidig som det kunne knipses noen bilder - Ja, da ble det nok å fylle tida med.De kunstige øyene langt ute i havet er forøvrig allerede blitt boliger for fugler. Krykkjene er på plass og har startet redebygging på betongføttene, så det ble også litt naturfoto i dag. Morsomt å se at fuglene faktisk klarer å finne redemateriale her ute. Det går i tang som de plukker fra de delene av konstruksjonen som ligger i sjøen og tauverk som de finner rundt omkring.I dag fikk vi også en ekstra hyggelig overraskelse da vi, som krykkjene, kunne bevege oss i lufta. Redningshelikopteret, som faktisk er plassert inne i selve plattformen, skulle ut på øvelse. Sammen med fotokollega Steinar Johansen fikk jeg plass ombord, det ga unike muligheter til å fotografere området og aktiviteten rundt om på feltet.Her er det et redningsskip som får besøk av helikoptret og en fornøyd fotograf. Ganske utrolig å se det sikkerhetsopplegget som er satt sammen ute på Haltenbanken. Skipet kan kjøre redningsbåter rett ut fra akterenden og ta redningsmannskapene helt tørrskodd inn igjen, etter at de har vært ute for å hjelpe i høy sjø. 

Vi takker for en fin tur og et glimt inn i en annen verden!

4 kommentarer:

 1. Liker godt det siste miljøportrettet der Kjartan.

  Kort hilsen J-EP

  SvarSlett
 2. Spennende artikkel du har her.
  Jeg vil gjerne legge bloggen din inn på blogglisten min, håper det er greit?

  Eli

  SvarSlett
 3. Hei Kjartan - så artig at du har vært der ute! Og tøffe bilder også fra oljeplattform, digg! God påske til deg og family'n!

  Camilla

  SvarSlett
 4. Takk for tilbakemeldinger, det er utrolig hyggelig at noen legger igjen en liten beskjed etter å ha lest bloggen. Jeg har vært på en liten tur i distriktet, uten nett igjen, men nå skal jeg oppdatere i løpet av kvelden.

  Eli, det er kjempebra om du vil legge bloggen inn på lista di.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan