onsdag 8. april 2009

Påskeferie og foto

Lørdag 04. april starta påskeferien for min del, og vi har siden da vært noen dager på ei hytte i Lierne. Men fridager betyr også muligheter til å fotografere, og på bloggen får jeg vise frem noe av det som havner i arkivet på slike dager.To hunder på isen er et av motivene det ble jobbet litt med en av dagene, morsom og fartsfylt fotografering dette. Men bildet under av ungene som driver isfiske er trolig mer salgbart, det ble tatt på samme sted. Sånn er det man må tenke skal man tjene noen kroner på det man gjør.


Noen av dagene ble det også tenkt litt på bokprosjektet som jeg arbeider med, om de nye nasjonalparkene inne i Namdalen. Et besøk til Signe og Ole Gjertsås sto derfor på min timeplan. De to har levd et liv med jakt, fangst og friluftsliv inne i disse områdene i mange år. Han er 94 år, mens hun er 91. De har selvfølgelig mye å fortelle, og noe av det skal med i boka.Ellers blir det jo mye kos og kikking etter detaljer når man går rundt og har lange, gode fridager i naturen. På bildet under var det en ospestamme som trakk på oppmerksomheten og som også ga noe såpass fotografisk spennende at det blir tatt vare på.Sammen med min gode venn Ole Martin Dahle prøvde jeg også litt fuglekikking og vi fikk noen timer for oss selv på utkikikk etter noen av fjellskogens skapninger. Det ble mest med bålkosen, for vi stresser det ikke når det er påskefri.Ole Martin organiserte forøvrig, helt spontant, en bildevisning med meg i Lierne Gjestegård på tirsdagskvelden. Det ble brukbart oppmøte og en hyggelig kveld. Morsomt å få dele noen bilder med naturinteresserte selv om det egentlig er fri. 

Til slutt kan jeg slå fast at det går mot vår også i snøen i Lierne. Bokfinken synger og mauren klatrer i trærne for å suge til seg energi fra sola. Vi går inn i ei herlig tid! Ha ei god påske dere som leser bloggen min.


4 kommentarer:

 1. Spennende bilde av ospestammen!

  God påske til deg også!

  Aleksander

  SvarSlett
 2. Hei Kjartan, fortsatt god påske til deg også.

  Mvh Bent

  SvarSlett
 3. Kom hjem fra Svalbard nå, så jeg får heller si "håper du har hatt en fin påske! :)

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan