onsdag 15. april 2009

Nytt prosjekt

Vi naturfotografer har alle våre drømmer og små prosjekter gående. Jeg har nettopp startet på et nytt fotoskjul der landskapet skal være en meget viktig del av fuglebildene. Har kikket meg rundt for å prøve å finne en fin plassering der jeg kan få havørna inn i fjordlandskapet. Nå har jeg endelig bestemt meg for stedet og første plank til et skjul er på plass.

(Bildet er tatt med 14 mm)

Grunneieren er selvfølgelig forespurt, lysforholdene er sjekket, jeg vet det hekker havørn i nærheten, kongeørna streifer rundt her og for to dager siden så jeg hønsehauken. I tillegg har jeg sett eller funnet spor av gaupe, mår, ekorn, hjort, elg, rådyr, røyskatt, snømus, hakkespetter og en mengde andre småfugler på stedet. Tror dette vil bli et fint sted å tilbringe noen timer og drømme om å få en av artene inn i dette landskapet. Men før den tid er det mye trasking i dette "ørnlandet" som må til, og det blir mye gratis trim.


Mange er negative til denne måten å ta fugle- og dyrebilder på. Etter min mening forstår de ikke hva denne typen naturfoto handler om, og hvordan slike bilder må planlegges og arbeides frem. De som tror det er enkelt og fort gjort tar også grundig feil. Du kan jo følge prosjektet mitt her på bloggen fremover. Målet er at jeg tidlig neste vår har ørna plassert inn i dette bildet, det er jo egentlig bare den som mangler.

(Tatt med 180 mm fra stedet der skjulet blir stående)

8 kommentarer:

 1. Flott med egne prosjekt Kjartanog jeg er helt enig i din plassering av skjulet når jeg ser de flotte kullisene. Godt å ha en slik plass å drømme seg bort på. Ser bare hvor godt jeg kobler av i mitt telt for mår når jeg sitter der i min egen drømmeverden.

  Lykke til med prosjektet

  Terje

  SvarSlett
 2. Hei Kjartan, dette skal bli spennende å følge med på!

  mvh Eli

  SvarSlett
 3. Ser veldig flott ut Kjartan!

  Flott at du viser frem prosessen, og ikke minst formidler den spenningen og gleder vi naturfotografer faktisk har ved å starte slike prosjekt! Blir spennende å følge, lykke til!

  Stian

  SvarSlett
 4. Skal bli artig å følge prosjektet. Ser slitsomt ut å dra åtsler opp på fjellknausen der. Det er også et moment å tenke over. Tilgjengelighet er også viktig for at det skal bli vellykket. (Dersom du ikke baserer deg på mindre åtsler?)

  Jeg driver også å planlegger neste års åteplass i disse dager, men har ikke kommet lenger enn til tankene ennå.

  SvarSlett
 5. Ser ut som om du har funnet deg en drømmeplass. Fantastiske kulisser. Ønsker deg lykke til. Blir morro å følge med deg i prosessen.

  SvarSlett
 6. hallo i luken kjartan
  ja dette blir spennende
  gleder meg til å se di første bildene når dem kommer
  du har virkelig funnet drømmeutgangspunktet med denne flotte plassen
  mvh anders selland

  SvarSlett
 7. Det ser ut som du har funnet drømmeplassen med muligheter for mange flotte naturopplevelser.
  Om du har mye arbeid å bæring foran deg før alt er klart så er det heldigvis glemt når den første seiler forbi å jeg gleder meg til å følge prosjektet videre.
  Lykke til med et spennende prosjekt!

  Mvh Rune

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan