søndag 11. mai 2014

Vega

Øya Vega på Helgelandskysten er noe for seg selv. Den er et verdensarvområde, rik på fugl og har en vill natur. Dermed er øya et sikkerstikk for en naturfotograf. Vi dro dit 1. mai-helga og jeg vil vise noen glimt her på bloggen.


Den første kvelden vår på øya bød på en flott solnedgang, med litt ruskeværskyer. Det er skikkelig krydder for bildene. Når du i tillegg da blander inn de fantastiske fjellformasjonene og en trekkende svalbardbestand av hvitkinngås, så bli det egentlig ganske greit å stå der med kameraet.Øya Søla, som ligger like vest for Vega, er et flott motiv i seg selv. Du treneger egentlig ikke gås og regnbyger for å få til et greit landskapsbilde av den.Alette og jeg fant oss en fin strand å slå opp lavvoen på. Helt greit å sovne inn til bølgeskvulp og rødvingetrostens skvaldring her - Og ikke minst er det deilig å våkne på et slik sted når maisola gir oss varme etter ei kald og klar natt.


Tenk å ha en slik strand og en slik natur helt for seg selv! Det må virkelig kan kalles en gave. Tenk om flere folk i verden kunne kjent seg så fri og glad hver eneste dag!Helgeland er et eventyr, et område som aldri skuffer. Å være to og dra hit på tur er lykke, det er ikke rart grågåsa kommer tilbake hvert eneste år. Jeg har en følelse av at vi også vil gjøre det.Jeg skal komme tilbake med flere bilder fra denne turen om noen dager. Da skal du også få høre at det ikke bare var fotolys og varme i løpet av de dagene vi hadde - Men det handler jo om å ta vare på og huske det positive.

8 kommentarer:

 1. Wow, for et fantastisk sted! Det øverste bilde var virkelig fantastisk. Må nok ta turen dit en gang!
  Fine bilder, som alltid!

  SvarSlett
 2. Trivelig å lese dine blogginlegg. Alltid gode bilder og tekst. Synes du får frem stemningen i situasjonene på en veldig god måte.

  Geir Horndalen

  SvarSlett
 3. Fin oppvarming til sommerferien i Vegatraktene dette. Blir inspirert, så må prøve å få tatt meg en tur ut! Supert innlegg.

  Knut Børge

  SvarSlett
 4. Nydelig serie fra et flott sted. Får lyst å dra nordover igjen.

  SvarSlett
 5. Blogginnleggene dine trigger utferdstrangen. Vakkert stykke norsk natur.

  SvarSlett
 6. Du leverer topp varer igjen! Godt formidlet og knallbilder fra et vakkert sted dette.
  Mvh
  Per

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan