torsdag 8. mai 2014

På leik igjen

Vi har fått med oss tiurleik i år også. Ei herlig opplevelse å ligge ute i vårskogen, få med seg rødstrupen og trostenes kveldssang. Kjenne mørket og kulda komme krypende inn i teltet - og bare vente på vårmorgenen.


Å selv være røy og tiur på leiken, det krever litt mer plass. Vi løste det med å koble et ekstra kamotelt til den tradisjonelle fotokamuflasjen. Plutselig hadde vi både soverom og stue der ute i skogen. 


Kaffebålet brant, og litt kveldsmat ble fortært, i god tid før solnedgang. Vi var på plass i telt og sovepose ei time før stortiuren slo inn på leikplassen. - Nå kan du kikke i kameraet sa jeg til Alette, og der sto tiuren midt i søkeren. 


Utrolig flott å ha en slik leik, med ei spilltrone i skogen. Dit kommer altid selve kjempen på leiken. Jeg lot Alette ta bilder, mens jeg selv lå i soveposen og hørte på lydene. Nye vingeslag fortalte at ei røy hadde kommet til i trærne over. Snart hørte jeg flere nye vingeslag, og stadig flere klikk fra kameraet - samt stadige smil fra fotografen.


På morgenen lurte røyne seg for det meste bak kanten av bakketoppen, men det ble en fin opplevelse uansett. En morgen på leiken er like forskjellig som trærne i skogen. 

Jeg lot hun som aldri hadde tatt storfuglbilder styre kameraet og ta disse bildene. Det du gjør for ditt eget beste, dør med deg. Det du gjør for en annen har en annen levetid.


Dessuten har jeg gjennom årene tatt en mengde bilder fra leiken, som jeg ikke en gang har vist frem. Her er noen glimt fra arkivet til slutt. 
4 kommentarer:

 1. Bilde 7 - med lett snedryss og bevegelsesuskarphet - var litt ekstra fint, spør du meg.

  SvarSlett
 2. Mycket fina bilder! Jag borde ta reda på var tjäderna leker här för vi har gott om tjäder.
  Trevlig helg!
  Majsan//

  SvarSlett
 3. Sier meg enig med Knut Sverre, nr.7 = Råflott!

  Knut Børge

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan