mandag 9. januar 2012

Fullstendig kaos

Jeg tror store deler av den trønderske måkepopulasjonen må være samlet i Flatanger i disse vinterdagene. Min gode venn Ole Martin Dahle ringte og fortalte meg om enorme mengder fugl på havet i juledagene, og så fort jeg fikk sjansen dro jeg utover for å oppleve de skrålende hordene. Det er noe jeg ikke angrer på.

Et par timer på havet ble som å være i en annen verden, og det ga mange bilder. Jeg satset på lange lukkertider for å prøve å få vist frem noe av kaoset og denne store naturopplevelsen på bildene. Jeg varierte mellom Nikons 24-70 mm og 300 mm.


Årsaken til måkeansamlingen finnes i oppdrettsnæringa. Ei merde står uten nett etter stormene, og forautomaten i denne spyr ut mat som måkene har enkel tilgang på. Det gir altså muligheter for ei opplevelse utenom det vanlige. Havet er fylt med en sverm av måker. Håper bildene her gir et lite inntrykk av opplevelsen.Og om bildene ikke taler godt nok så kan kan kanskje denne lilli videosnutten gi et bedre inntrykk, den er satt sammen av bilder og film tatt med Nikon D3s.

Måker from Kjartan Trana on Vimeo.

16 kommentarer:

 1. På tide å bytte ut kamera med hagle Kjartan ? Litt av en samling måker men jeg tror vi så flere i Tufjorden når vi var på Rolvsøya. Artig med så mange måker men det er vanskelig å få skilt ut situasjoner i horden men du har da lykkes med flere ser jeg :)

  SvarSlett
 2. Flere blinkskudd her Kjartan. Likte særlig nr 4.
  Øystein S

  SvarSlett
 3. Nydelig serie, jeg liker alle, men år kom Nikon med en 17-24?

  SvarSlett
 4. Takk, takk :-) Og beklager Knut Sverre, jeg retter: 14-24, men det var 24-70 jeg brukte. He, he!!! Gikk litt fort her...

  SvarSlett
 5. Jøss, litt av en ansamlig! Og, for første gang kan man takke oppdrettsnæringa for noe også... Ble mang spesielle bilder ut av dette, ser jeg!

  SvarSlett
 6. De siste bilde vart jo meir som Jørund sin sang, aill mot ein, alein mot mang....Trøng itj å høyr nå lydklipp her nei, nok m å sjå, lydn e eg så vannt me:-) Nok ein gang, nydelig bilda.

  SvarSlett
 7. OJ så många måsar på en och samma gång! Vilken upplevelse det ska ha varit. Fantastiska bilder!! MVH Susanne :)

  SvarSlett
 8. Noen utrolig flotte bilder her Kjartan. Håper fuglene holder seg her så mine BIO-Foto venner kan få prøve til helga. Takk for tur. Ole M

  SvarSlett
 9. Utolig flotte bilder dette!! Likte godt at du brukte lang lukkertid, det fikk virkelig frem kaoset. Fikk lyst på en tur på havet selv!

  SvarSlett
 10. Hei!

  Dette ble et flott kaos!

  ha en fin uke!

  mvh
  Knut Egil Nes

  SvarSlett
 11. Her var det mye bra Kjartan!!!!

  SvarSlett
 12. Her var det myye bra, gitt!

  /Dag R

  SvarSlett
 13. Arty farty i Flatanger :) Her har du fått system i kaos.

  SvarSlett
 14. Fantastiska bilder, helt i min smak. Flera tummar upp.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan