søndag 22. januar 2012

4300 mm

Nikon lansert før jul sitt nye V1, et lite og lett speilløst kamera med en rekke funksjoner. For oss som driver med naturbilder og film hørtes det spennende ut at kameraet kunne ta bilder i raw-format og høyoppløselig video. Med et adapter som har fått navnet Nikon FT-1 kan alle Nikons objektiver kobles til kameraet.


Det sitter en veldig liten brikke i dette kameraet, slik at cropfaktoren faktisk er 2,7. Det vil si at en 800 mm gir tilnærmet 2200 mm på brikken. Med 2 x converter snakker vi om mer enn 4300 mm. Har man bruk for noe slikt? Vel, i et skjul der man sitter med ørna på 20 meter vil jo dette gi muligheter for virkelig nærbilder og detaljer. Bjørn Oddvar Landsem har kjøpt en Nikon 1 V1 og adaptret FT 1 og kommer til å prøve litt i de nærmeste ukene.


Tester hos dxomark viser at kvaliteten i raw-filene som V1 leverer er bedre enn det som Nikon D70 en gang i tiden presterte, men om dette virkelig er et alternativ, et turkamera og et verktøy for den seriøse fotografen gjennstår å se. 10, 2 megapixler på en så liten brikke høres jo i utganspunktet ikke så forlokkende ut.

5 kommentarer:

 1. korleis fungera denna på stjernehimmelen då tru. Kan no finne masse spennande med ei sånn brennvidde. Gledar med til test bilder.

  Mvh Ronny Solheim

  SvarSlett
 2. Ja med 4300mm trenger man ikke gå så nærme motivet ihvertfall :)
  Interesant lesning.

  Ruben

  SvarSlett
 3. Intressant og artig lesning. Blir spennende å se test bilder, og kvaliteten på dette.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 4. Skal bli spennende å se om det funker. Er i utgangspunktet skeptisk med så liten bildebrikke..... men man kan ta feil.
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 5. Hei Kjartan, da jeg lenge har ønsket meg et lite kamera som kan gi meg ønsket kvalitet i filene, var det med spenning jeg kjøpte dette kamera. Etter å ha testet det ut en stund syntes jeg kvaliteten på filene var en god del under det jeg ble forespeilet, så nå er kameraet solgt. Venter nå på den nye kompaktmodellen til Canon som ser lovende ut med tanke på den store brikken den leveres med. Blir moro å se hva slags resultat dere kommer frem til med Nikons modell.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan