onsdag 1. desember 2010

Namdalingen

Frostrøyken henger som vanlig tett utover Namsenfjorden, slik er det alltid når kvikksølvet i gradestokken kryper ned mot - 20. Sola slår hele tiden små hull i frostrøyken og naturen endrer seg med hvert blink øyelokkene tar i den bitende luften.


1000 hyperaktive kunstmalere ville ikke hatt mulighet til å henge med, motivene renner ut på lerretet som jeg ser forann meg. Som naturfotograf blir man litt matt på slike dager, det er godt å legge kameraet ned i baggen, nå holder det med å nyte frostrøykens skuespill og suge inn stillheten som råder på sike iskalde dager.

Jeg står ved det tranget sundet som skiller Otterøya fra fastlandet, og plutselig skjer det noe som gjør at jeg må opp med teleobjektivet.


Ute i den tjukkeste frostgrøten kommer noe som i dag minner om et metalisk monstrum fra framtiden. Hurtigbåten "Namdalingen" hører liksom ikke inn i dette landskapet, den kaster opp ei stor sky med vanndamp og eksos. Men det er et flott fotomotiv!


Namdalingen er foresten et bra navn. I flere hundre generasjoner har namdalinger rodd og seilt dette sundet, for tre generasjoner siden begynte motoren å tøffe her. Skal tro hvor lenge hurtigbåten kommer fossende gjennom frostrøyken på denne måten.

14 kommentarer:

 1. Flotte stemnings bilder!
  I tillegg synes jeg du skriver på en flott måte! Så er en flott blogg å følge!

  Mvh
  Leiv Arne

  SvarSlett
 2. Traumhaft schöne Bilder, mit wunderschönem Licht.
  Liebe Grüsse Hanspi

  SvarSlett
 3. Hei Kjartan, flotte bilder dette, herlige tegninger i himmelen! Folk flest klager på kulda, men for min del må det bare fortsette hele vinteren, det blir ikke bedre enn dette ;)

  SvarSlett
 4. Härliga stämningsbilder. Du fångar ögonblicken och har "förstånd" att ta vara på dessa ögonblick. Kameran med i bagagen. Fin text som vanligt!
  Ha en fin vinter !
  Lasse

  SvarSlett
 5. Flott stemningsrapport fra Namsenfjorden. "Namdalingen" er jo en viktig for folket i Olav Duun's rike. Vår lille hurtigrute. Den går og går. Ingen problemer med sporvekslere eller brudd på lyssignaler.Var i fjellet i går, det er så vakkert at det er vanskelig å ta bilder!!Var godt å sitte under ei "lurvgran" og drikke kaffe i 15 blå. Bare være ute , se på spor. Ikke annet ærende enn det.
  Leve!! Ole M

  SvarSlett
 6. Stemmer i med Ole Martin her. Det er virkelig så flott ute, at å konsentrere seg om et eneste motiv blir vanskelig!

  Knallflotte stemningsbilder. Likte nummer 1 og 2 klart best.

  Knut Børge

  SvarSlett
 7. Waa, wonderful pictures.. i really liked..

  SvarSlett
 8. He he, spøkelsesbåten:-). enig med deg i at en kan bli matt, og det er en god matthet!! Nå er det visst slutt på kulden og inn med snø for en stund;-). Ha en fin uke:-)

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 10. Kuule frostbilder, flotte stemninger.
  http://berglun.blogspot.com

  SvarSlett
 11. Stiligt!!!!!Må bare måpe av slikt!!Og den hurtigbåten midt i det hele!!Det er godyt fanget!!:))

  hilsen anita

  SvarSlett
 12. what an atmosphere, what a a light!!!

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan