mandag 25. januar 2010

Et lite tips

Det er ei flott tid i skogen om dagen, det er lett å følge med på hva som skjer. På foringsplassen min har det vært stor aktivitet de siste dagene. På sporstørelsen kan jeg se at det har vært flere forskjellige mår innom kassene, og jeg skal vedde underbuksa mi (ja, jeg vet at ingen vil ha den:) på at jeg kommer til å ta mårbilder her i løpet av året.


Sporene over er fra et område 50 meter unna selve foringsplassen, rundt kassene var det bare helt flattråkka etter aktiviteten siden forrige snøfall.

Tipset til deg denne gangen er at det nå er tid for å ta en tur rundt i noen butikker for å høre om du kan få noen gamle julenøtter, tørket frukt og fiken. Det kastes mengder med denne typen knask i disse januar-dagene.


Vi har fått kjøpt kassevis med fiken og nøtter meget billig, og jeg har også fått noen ti-talls kilo fra en butikk. Nå har jeg mat som vil vare langt utover våren. Nøtter til ekorn og nøtteskriker, og fiken og annet knask til måren.


Dra gjerne med noen småfolk ut på foringsrundene dine, det er fin bærehjelp, også sprer du kanskje litt naturinteresse. Disse to karene var i hvert fall svært interessert i spor og sportegn. De ville gjerne være med igjen for å se om maten er spist opp neste gang.

6 kommentarer:

 1. Hallo Kiwi Bob !

  Ikke dumt å gå butikkene på langs etter utgåtte juleknask til dyra i skogen. Jeg vedder også underbuksa mi på at du får besøk av dine mårer før våren er over.Men pass på så du ikke blir anmeldt til Naturfotopolitiet å må betale tannlegeregninga til mårfamilien.

  http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=191732


  Terje

  SvarSlett
 2. Jeg håper virkelig det blir masse mår der ute ved skjulet!
  Bra at ungene vil være med ut. Tror mange unger hadde lært å sette pris på naturen om de bare ble tatt med ut og guidet litt av voksne.

  Bjørn O

  SvarSlett
 3. Spennende og lærerikt.

  Har du bilder av kassene du snakker om??

  Jan-Eilert

  SvarSlett
 4. Så langt har vel turene, sporene og pølsegrillinga vært det jeg har fått ut av dette skjulet. Men jeg har regna med at det tar litt tid før det setter seg skikkelig. Det er bare å fortsette.

  En av kassene er avbilda her Jan-Eilert:

  http://kjartantrana.blogspot.com/2009/09/fotoskjulet.html

  Men det er jo Terje Sylte som har vært nybråtsmann for meg, og han har delt masse erfaring på sin blogg. Her er hans kasse:

  http://terjesylte.blogspot.com/2009/04/i-skogsmarens-rike.html

  Hullet bør være 8 cm, og honningbokser, og annet snaks, så store at dyret ikke får dratt det ut gjennom åpningen.

  SvarSlett
 5. Hei!
  Takk for gode tips ;)

  Mvh Linda

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan