søndag 1. mai 2016

Orr, orr, orrleik

I helga har jeg hatt med gutten på orrleik. Egentlig skulle vi ligge i telt, men sterk vind gjorde at vi søkte mot Ole Martin Dahles flotte skjul ved Vik i Flatanger.


Det er alltid morsomt å være i Flatanger, og spesielt på denne tida. I gjestehuset traff vi både Brutus Östling og Jan van der Greef. 

Det snakkes naturfoto og vises naturbilder i verdensklasse, og av det blir man selvfølgelig inspirert.


Klokka 03.30 er den første orrhanen på plass utenfor skjulet hos oss. Jeg vekker en trøtt liten kar - som fort blir engasjert i det han ser. Orrhanens spill og lyder er fasinerende både får liten og stor. 

9-åringen ler godt når han ser fuglen sprette i været mens den tsssjoer så det runger i fjellet.Det har blåst opp til storm i kastene de siste døgnene her i Trøndelag. Et problem for alle som vil oppleve orrfugl- og tiurspill, men fuglene de ser ut til å være godt i gang. Vi får med oss en fin morgen, med fugler som spiller lenge etter lysets frambrudd, begge dupper vi av til de behagelige lydene som driver i vinden. Orrrrrrrr, orrrrrrrr, kokoharrra og tsssssjoi sitter fortsatt i ørene og langt under huden.

Herlig å dele vårens store eventyr med en 9-åring som fortsatt ler av de rare orrfuglene som han opplevde i vårnatta i Flatanger.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan