søndag 30. august 2015

Sommerferie i Børgefjell - Del 2

Så våkner vi endelig i fjellet, ferien har virkelig begynt og det vises på været. Du snakker om flaks, nå smiler augustdagen mot oss og vi skal gå til vår neste teltplass, Viermavatn som ligger 750 moh.


Ruta legger vi helt på østsiden av Tunnurfjellet, vi går helt opp til Gaukaren før vi krysser over mot Viermavatn. Det blir en god omvei i forhold til luftlinja på kartet. Likevel er det et godt tips for de som skal gå her en gang i framtida.

Med denne manøveren slipper vi unna myrer og kratt nede i Viermadalen, vi holder oss oppe i et terreng som er lett å gå, hele veien. 


Dagens første rast tar vi akkurat når Kvigtind og høyfjellsplatået dukker opp i synsfeltet. Det er alltid ei fin følelse som brer seg innover i oss når denne mektige, urørte naturen blir en del av den vi er og der vi er.

Ser man på sitt eget sitt sinn som et rom, der følelser og tanker blir til, så forstår man i slike øyeblikk hvorfor natur, naturvern og nasjonalparker er viktig. Det er som om hele dette rommet blir slått ut, veggene forsvinner - i Børgefjell åpnes noe opp i oss. Fjellvinden blåser og gir luft til det som vi alle virkelig trenger å lufte. 


Videoen over viser et lite glimt (omlag ett minutt) av en fin marsj gjennom dette landskapet. Når vi kommer frem til Viremavatn ser vi at forholdene er ganske forskjellig fra det eventyret vi hadde her oppe i august i fjor.

Ved Viermavatn - Fra august 2015
Ved Viermavatn - Fra august 2014
Likevel har vi bestemt oss for å rigge teltet på vestenden av vatnet, slå leir og ta dagsturer ut for å bli bedre kjent akkurat her.  En av Norges minste vadefugler har også funnet dette området attraktivt, en temmincsnipe har minst to unger rett i nærheten.


Temmincsnipa er forholdsvis tillitsfull så vi bruker litt tid på å lokalisere ungene - og se på at alt går bra med den lille fuglefamilien - før vi slår opp teltet. Det er ei flott opplevelse å ta med seg i et fjell som ellers virker ganske goldt, kaldt og øde i år. 


2015 er i grunnen et slikt år, kaldt som Børgefjell, det virker ikke som så mange tar hensyn til livet rundt seg. Heldigvis finnes det lyspunkter likevel, både i det store og det små.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan