torsdag 27. august 2015

Sommerferie i Børgefjell - Del 1

Nok en gang la vi store deler av sommerferien vår inn i Børgefjell nasjonalpark. I år tok vi båten over Namsvatnet og gikk opp langs Storfossen. Vi kan med en gang slå fast at det har vært et helt spesielt år i fjellet, vi møtte vårflommen i august.


På vei over Tunnurfjellet møter vi også fjellvåk, heilo, rødstilk, gulerle, blåstrupe, fjskemåke, storlom og fjelljo. Et ganske typisk, men lite utvalg av Børgefjells fugler. Det er i grunnen lite liv - og det er ikke så rart. 

Allerede på 700 meter kan vi se at det er mye snø i fjellet, veldig mye snø og en enorm kontrast til hvordan Børgefjell møtte oss i fjor.


Dessuten møter vi store mengder av klegg, mygg og andre blodsuger på vei gjennom bjørkebeltet. Alt er tydeligvis seint i år, og det er noe turfølget mitt ikke er så veldig glad for.


Jeg har laget noen slike små videoklipp fra hele denne turen. Håper leserne av bloggen setter pris på det.


Ettersom vi har kommet seint avgårde, har tunge sekker med proviant som skal vare i minst ei uke  og bruker mye tid på fisking, fuglekikking og foto - så slår vi leir allerede ved det navnløset vannet som ligger på 712 meters høyde. 

Været blir stadig bedre, mens mygg og stjerner konkurrerer om å være flest. Myggsangen er som en merkelig opera i ørene. Det er godt å trekke inn i teltet om det er aldri så fint ute. Vi begynner på årets feriebok, seksbindsverket: "Juvikfolket" av Olav Duun.


- "Ingen kommer lengre enn til kirkegården", slås det fast fra en av bokas hovedpersoner. Det ligger vel en ubehagelig sannhet i akkurat det. Det er vel derfor vi bør gjøre både denne turen og alle de andre dagene til det eventyret som reisen kan være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan