mandag 10. mars 2014

Uvær i Børgefjell

Det var meldt stiv kuling og store nedbørsmengder, men vi hadde veldig lyst til å dra på tur. Hodet sa at det var dumt å legge vei mot Børgefjell denne helga, men vi dro likevel.


Som jeg har skrevet mange ganger tidligere, det viktigste er å leve i øyeblikket og ikke i tanken. Frykten forsvinner først når man gjør det man frykter - og det er mulig å gjøre det på en trygg måte. Vi bestemte oss for å overnatte ute, like ved ei åpen hytte i Simskardet. Da hadde vi en mulighet til å søke inn når det ble for ille - og ille det ble det.


Til tider var det rett og slett vondt å se rett fram. Hagl, slaps og regn i en salig blanding, med storm i kastene. Likevel var det også stunder med opphold, og det var ryper, kongeørn og ravnene som bor her inne - uansett vær.Ei natt ute i dette været var imidlertid nok, for det ble altså bare verre. På vei ned mot Simskardhytta var det som å bli skutt med nettopp hagl i ansiktet. Jeg måtte bare se ned, og det ble mange fall - men du store hvor herlig det er å leve! Kjenne på den mektige naturen og på de voldsomme kontrastene i alt. Ikke minst i det å kunne fyre opp i ei hytte etter å ha opplevd ruskeværet.Godt å bare være, herlig å være ute, men også godt å være tilbake. De siste dagers jobb har bestått i å filme kongeørn, og i morgen blir det å avslutte redigering av en radioserie med Jon Østeng Hov. Livet er bra! Takk til verdens beste turkamerat, Alette Sandvik og Børgefjell!

4 kommentarer:

 1. WOW! You are really brave! :o)
  I love the 6. picture! It's beautiful!
  Have a nice week! :o)

  SvarSlett
 2. Hei prøver igjen, flotte bilda dere har tatt,tøft å fær dær på vinteren ,Vert bare på sommeren i Børgefjell. Fra Simskaret innover og oppover til Ø.Rørskartj med telt og opp til Kvigtind. Og en annen gang til Moskartjønna med Telt og da gikk vi bak Kvigtind , Kjempeturer.

  SvarSlett
 3. Vackra bilder och trevligt att få se era turer:

  SvarSlett
 4. The weather in this place look's like an heavy snow but then i seen that you are enjoy the place unlike me where i am really busy taking good care of some IT works in IT company in Helsinki.Good to see you photo they are really good one.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan