søndag 23. mars 2014

Til inspirasjon

Fredag tok vi en rolig kveld hjemme, og lørdag sov vi lenge - likevel klarte vi å få utrolig mye ut av denne helga. Vi kjørte utover mot Flatanger lørdag ettermiddag, der vi starta med å gå en tur opp på Einvikfjellet.


Det er alltid herlig å komme seg litt opp for å få oversikt, for Alette er det også greit å skjønne litt mer av disse kystområdene. Fra fjellet ser vi nord mot Vikna og sørover inn mot Fosenhalvøya. Etter en kort fjelltur er det klart for kveldens høydepunkt, Hanshelleren!


Helleren er i dag mest kjent som et klatremål, men den er i seg selv et fantastisk turmål. Her er det funnet spor etter gammel bosetning og dimensjonene er enorme.


Bildet over viser noe av det som ligger tørt under tak i Hanshelleren. Ikke rart at våre forfedre på Namdalskysten likte seg her. Natta tilbrakte vi i et hønsehaukskjul like ved Lauvsnes (takk til Ole Martin Dahle) - og dermed var vi sikra en fin start på søndagen.


Hauken var på plass klokka 06.30 og holdt seg utenfor i mer enn seks timer. Den hadde selskap av nøtteskriker og årets første bokfink.
Klokka 13.00 rista den av seg og dro, da var vi også klar til å dra ut på nye eventyr i naturen. Nå gikk turen til Utvorda og den flotte sandstranda på Kårbringen.Kårbringen er uten tvil best på en varm sommerdag, likevel er dette virkelig en perle ytterst mot storhavet. Fint å besøke også nå i mars, det synes også tjelden som var på plass på skjærene. Våren er virkelig i anmarsj! Livet er herlig!!!Vi avslutta med å gå den en mil lange runden rundt det gamle tyske kystfortet. Tid for litt ettertanke om hvordan vi lever livene våre, hva vi bruker tida vår på. Tenk hvor viktig dette stedet, og arbeidet var for den tyske komandanten - som brølte ut sine ordre, mens krigsfangene blødde i hjel.


Vi lager vel selv vår historie, gjør vi ikke? Er ikke det meste rundt oss illusjoner. Hvor viktig er krav, bør, skal og må - krig, hat, misunnelse, bitterhet og angst - sett opp mot det forrige blogginnlegget her?


Håper bildene gir litt inspirasjon til noen, slik at de kommer seg ut og gjør sine dager til sine egne eventyr. God tur ut!

12 kommentarer:

 1. Hærlig formidlet både i bilder og tekst.

  SvarSlett
 2. Flotte bilder. Takk for at vi fikk være med på tur.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint å dele turen videre :) Takk skal du ha!

   Slett
 3. Dere er flinke til å være ute!! Ble fotofestival i Ski på meg og angrer ikke det da. Kjempehelg med utrolig flotte mennesker og MASSSE bilder. Flotte bilder og altid bra tekst. Hils kona! Eagleman

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Eagleman. Godt å høre at turen til Ski også ga inspirasjon - sikker på at du kommer til å dele noe av den med oss. Hils kona du også :)

   Slett
 4. Så trevliga bilder från er utflykt. Intressant. M//

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Du er flink til å legge igjen noen ord her. Det setter jeg pris på!

   Slett
 5. Eli Sunde Eidskrem24. mars 2014 kl. 22:53

  Meget interessant. Bildene var supre og teksten topp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eli! Takk for at du tar deg tid til å skrive noen ord. Topp!

   Slett
 6. Flotte bilder Kjartan, og tekst til ettertanke. Vi kan nok alle tenke litt over hva vi fyller livene våre med, hva er det som virkelig betyr noe? Uansett er det herlig å komme seg ut :)

  SvarSlett
 7. Tekst og bilder til ettertanke. Du formidler en flott turopplevelse på en god måte. Takk for turen ogmikke minst inspirasjon tl å komme seg ut.
  mvh Esben Reiersen

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan