mandag 6. januar 2014

Nytt år...

.. og dermed på tide å si godt nyttår her på bloggen. Jula feiret jeg i nesten sydenlandske tilstander på Nesodden ved Oslofjorden. Årets kortest dag ga oss vindstille og åtte grader pluss.


Romjula og nyttårshelga tilbragte vi på ei hytte i Selbu. Det ble heller ingen vinterlig opplevelse, men turer ut - og fine dager ble det uansett. Dessuten har det blitt tid til mange gode samtaler og tid til ettertanke.


I helga har vi også vandret i naturen rundt Namsos. Det har ikke lignet på januar, men mer som oktober eller tidlig vår. Stille i skogen, bart og nokså mildt. 


Selv om den uvanlige vinteren på mange måter er fin, så kan man ikke la være å tenke litt på hva som er i ferd med å skje med moder jord. Vi setter et uendelig antall klimarekorder for hvert år, vi har en ny rekord for co2-nivået i atmosfæren, vi har nye rekorder i shopping og vi har mer kunnskap enn noen gang - om hva som er i ferd med å skje. Hjelper det?


Fra julas mange samtaler tar jeg gjerne med dette: "Det du ikke finner inne i deg selv - finner du i hvert fall ikke utenfor deg. Det er ganske opplagt når du ser på sorgen, men ikke like enkelt når du leter etter gleden."


"Vår tid har glemt visdom for kunnskaper og kunnskaper for nyheter", sier T.S. Eliot. En visdom som i hvertfall drukner i vår tid er denne: Jorden tilhører ikke oss, vi tilhører jorden. Lett å glemme, men kanskje kan vi bli litt flinkere til å minne hverandre på det i året som nettopp har startet!

4 kommentarer:

 1. Fine bilder og fine ord :-)
  Og mye å tenke på.

  Hilsen Tone

  SvarSlett
 2. We have a very mild January here, too...sometimes it's 12 Celsius...it feels like spring...
  Happy New Year to you and your family!!! :o)

  SvarSlett
 3. Godt nytt år til deg og dine, Kjartan!

  SvarSlett
 4. Vilka härliga bilder!
  Ser fram emot dina inlägg 2014.
  Majsan//

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan