tirsdag 10. desember 2013

Lys i mørketida

Den hvite måken kom som et lite lys i den mørkeste tida på året. Denne uka ble det oppdaget en ismåke ved Halmøya i Flatanger, og jeg var så heldig at jeg fikk oppleve den sjeldne gjesten.


Ismåken er en av de sjøfuglene forskerne vet minst om per i dag. Vi vet at den trolig er den nordligst hekkende fuglen som finnes. Den lever i og nær isen rundt Nordpolen, men fuglen er fåtallig på verdensbasis og den er sjelden på besøk hos oss.


Den svært nordlige utbredelsen fører nok til at fuglen ikke har hatt noen kontakt med mennesker før den havnet på kysten her hos oss. Dermed er det også en liten tilitsfull juvel som i disse dager besøker Flatanger. En morsom opplevelse og et lite lyspunkt i hverdagen.


Du kan lese mer om ismåken og se en liten, morsom video dersom du kikker innom saken jeg laget for NRK Trøndelag. Håper du tar deg tid til det!


7 kommentarer:

 1. Grattis till en härlig upplevelse Kjartan!
  Inte många som får se Ismåken. Fina bilder och video blev det ju också.
  Må väl / Kenny

  SvarSlett
 2. Hei, ja dette innslaget så jeg på NRK, og det er moro å se arter som sjelden kommer hit på besøk. Det er vel alle stormene fra polare strøk som har "blåst" den ned hit! :-) Flotte bilder og heldig du som fikk se og fotografere den! :-)

  SvarSlett
 3. Hej,
  Grattis Kjartan till fantastiskt fina bilder/film på detta sällsynta möte. Vi har faktiskt haft en ismåke så långt söderut i Sverige som i Skåne under förra veckan.
  Ha en fin fortsättning på veckan
  /Ingemar

  SvarSlett
 4. Det var en herlig dag Kjartan. En liten "engel" kom på besøk. På Fredag tar jeg en måketur så hvis noen vil være med så kjører i på. Vi gjør en ny tur på Lørdag Kjartan.Fint innslag i NRK selv om ørnemannen sneik seg med denne gangen også:-)

  SvarSlett
 5. Flotte bilder av en virkelig eksklusiv art du har fått her. Det må har vært spennende å få oppleve den på dine kanter av landet. Synes bilde nr. 4 er flott med det blå vannet som bakgrunn.
  mvh Esben Reiersen

  SvarSlett
 6. Superfina bilder!!
  Vilken upplevelse.
  Grattis!

  SvarSlett
 7. Bjørg på Frøya5. januar 2014 kl. 01:24

  Hei.

  Så heldig du er som fikk sett denne. Den kunne jeg også tenkt meg og hatt på lista mi! :-) Nydelige bilder, forresten!

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan