onsdag 18. september 2013

Orreleik på høstmyra

Vår 3. dag i Finland starter vi med å stå opp fra senga klokka 04.30 - For nå går turen, i stupende mørke, til ei myr der orrfuglene snart skal spille for fult. Egentlig var jeg litt i tvil om vi burde bruke tid på orrfugl når vi først var her i bjørneland, men la meg med en gang slå fast at vi ikke angret!


Vi har krøpet inn i en liten boks ute på myra, og da er det bare å vente. Våre guider i området har lovt oss en unik opplevelse, og at fuglene vil være på plass rundt klokka 06.00. Det stemmer, plutselig fylles myra av orrhaner i skikkelig spill.


Vi har høstspill her i landet også, men det er vel ikke så mange som setter av tid til å oppleve dette. Orreleiken hører liksom våren til, men det er flott å se disse fuglene på ei gul høstmyr, med tåke og soloppgangen, i gult høstløv bak. Tre timer i boksen går utrolig fort i disse omgivelsene.

I ettertid føltes det hele litt merkelig. Det var vår og høst i en rar sammensmeltning. Jeg husker det myke gulvet, det trange rommet, nærheten, intensiteten og kaffen vi nesten ikke drakk. Tida gikk så fort! 


Alette som har opplevd orreleik før, men aldri på denne måten i (et fotoskjul), hun sa følgende når hun endelig tok øynene bort fra kameraet. - "Vet du hva? Jeg kan ikke huske noen gang i mitt liv at tre timer har gått på den måten. Det var magisk, meditasjon og en tilstedeværelse som jeg syns var helt utrolig".

Det synes jeg er veldig godt å høre. Jeg er heldig som har funnet en å dele disse opplevelsene med, som føler øyeblikkene i naturen like viktig som meg. Også tar hun bra bilder i tillegg, bare se på de tre under her.

Boksen på myra i Finland var forøvrig toppen på en tilhenger, ombygd og klargjort for fotogjester. Klokka 09.00 pakket vi sammen og dro for å få litt mer søvn. Klokka 16.00 var det klart for nok ei natt i bjørneskjulet i skogen.


Mer om det og bilder fra kvelden kommer i det neste innlegget her på bloggen.

2 kommentarer:

 1. Heisann,
  du snakker om full uttelling når man først er på tur! Herlige bilder, nydelig å se på! Får lyst til å dra på tur med en gang jeg når jeg ser slike bilder! Ha en flott fotoweekend, og i morra er det meldt praktfullt vær, så det blir nok en avspasseringsdag tenker jeg! :-)
  Mvh Lillian

  SvarSlett
 2. Hallo der.
  Mange flotte, stemningsfulle bilder her. En flott naturopplevelse.

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan