tirsdag 3. september 2013

Lappiplerke

Vi hadde fotografert hele natta, det var egentlig på tide å finne soveposen, klokka var 09.00 på morgenen - "Vi burde ha prøvd lappiplerka igjen", sa Bjørn Oddvar. Dermed var det gjort, jeg er sjelden sein med å komme meg ut når noen vil fotografere fugler. Øyvind gjorde det han syntes var mest fornuftig, han inntok drømmeland.


Vi hadde sett mange lappiplerker på vår tur til Finnmark. På Slettnes, der vi lå i lavvo nå, var det flere par som tydeligvis hadde unger, men de var vanskelig å komme innpå. Jeg hadde imidlertid lagt merke til en hanne som plukket insekter på samme sted, gang etter gang.


Jeg la meg under en kamuflasjeduk her og ventet. Det ble ganske ubehagelig å ligge slik - for det tok litt tid, så Bjørn Oddvar tok over. Da begynte den vakre pipelerka å nærme seg. Etter ei time var den tilbake hvert femte minutt og hentet seg mat på et lyngteppe. Nå begynte bildene virkelig å sitte, dermed byttet vi litt på kamuflasjen, men vi oppdaget raskt at den faktisk var så tilvendt oss at vi bare kunne ligge der åpent å se på det som skjedde.For oss var det helt umulig å se insektene i lyngen, men lappiplerka fant en hel nebbfull i løpet av ett lite minutt. Det er når man ligger slik å ser på den enorme mattilgangen at man skjønner hvorfor Finnmark er stedet for fugler. Her er det lett å fø opp et stort ungekull.Det er alltid trivelig å lykkes, få en ny art i arkivet - og ikke minst komme så nært en fugl at man føler at man på en merkelig måte blir kjent med den. En takk til den lille pipelerka som ga oss en flott formiddag og noen flere gode minner fra Slettnes. Det er greit å gå å legge seg etter ei slik økt, og igjen tenke over at det er den som aldri gir opp - som lykkes!7 kommentarer:

 1. En knall serie i et flott lys. Morsomt at dere lyktes etter mange timer i lyngen.... Bildene med insektene er flotte blinkskudd

  SvarSlett
 2. Ja, det er mye mat i Finnmarkslyngen :) Dere er noen hardinger når det kommer til fuglefoto, du fikk bra betalt for ranglinga denne gangen!

  SvarSlett
 3. Nydelig eksemplar - som kommer fint til sin rett i disse bildene.

  SvarSlett
 4. Skarpe og flotte bilder - flott fugl!

  SvarSlett
 5. fantastisk fine bilder, 100% riktig kameravinkel

  SvarSlett
 6. Fantastisk fine bilder av en fugl jeg ennå ikke har sett! Nr.4 er knall! En nytelse å se denne serien!

  Mvh
  Astrid Kvendbø

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan