onsdag 13. mars 2013

Drømmestart

Dagene begynner å bli veldig lange. Klokka 04.45 måtte jeg komme meg avgårde til kongeørnskjulet for å være sikker på at dagslyset ikke tok meg igjen. 


Klokka 07.30 var to kongeørner på plass forann skjulet. Fuglene gjør mye mer ut av seg på denne tida av året. De kakler til hverandre som et gammelt ektepar, og det er litt av ei opplevelse å sitte slik å observere det som foregår en tidlig morgen i mars.


Jeg hadde lagt ut en mår som åte denne gangen. Sammen med en rev, hadde den tint seg varm og mør på badegulvet det siste døgnet. I løpet av ei time klarte de to kongeørnene å rive ned måren, men da hadde jeg allerede fylt kortet med bilder fra denne situasjonen.


Kongeørnene skygget banen, og inn på åteplassen kom ei voksen havørn seilende. Den hadde også med seg maken, men denne var litt mer skeptisk.


Havørna satt på reven så lenge at denne flotte åteplassen i Smålia virkelig fikk vist seg fram med sine glimrende lysforhold.I løpet av dagens to første timer hadde jeg virkelig fått med meg mye, men så ble det også bom stopp. Ei kråke og de vekslende snøbygene var det som underholdt meg resten av søndagen. 


Det blir godt med tid til å tømme hjernen når man sitter slik å kikker ut. Herlig å være uten datamaskiner og telefoner en hel dag. Jeg kjenner hvor godt det gjør, og jeg er sikker på at mange av oss om noen år vil innføre elektronikk frie dager i livene våre - For å ta tilbake alt det teknikken stjeler.


Konklusjonen er dermed at det ble en fin tur, det gjør godt å kjede seg i noen timer. Spesielt når starten av dagen gir et så godt bildemessig resultat.

14 kommentarer:

 1. Veldig flotte bilder alle men likte det siste best. Teksten var jo og god da:)

  SvarSlett
 2. Super flotte bilder, tenk å få oppleve noe slikt, og så forteller du så fint om opplevelsene.:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre Kurt. Håper virkelig du får en slik opplevelse en vakker dag.

   Slett
  2. Det skal nok godt gjøres, da må det bli her på Modum hvor jeg bor. Jeg har en kone som sitter i rullestol, så hun er nok så avhengig av meg. Jeg får holde meg til de nære ting. :-)

   Slett
 3. Hej!
  En helt underbar serie med bilder.
  Ha en fin vecka!
  /ingemar

  SvarSlett
 4. hiihihi jeg ser for meg måren og reven som lå til tining på badet!!hihihhihihih!!
  mon tro hva din kone sier?hihi

  Kjempebra bilder og stemning som du bare kan fortalt:))Mvh anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Kona ble lei av meg i år 2000 Anita :-) Samboeren stakk i 2010, ingen som vil bo sammen med en død rev, en død mår og sprell levende mann vet du. Ha, ha...

   Slett
 5. Superfin serie. Den sista bilden är ju fantastisk. Tack o hatten av!

  SvarSlett
 6. Det er nå jeg som tiner rev og Mår da Kjartan!! Har jeg kone? Ja. Men hun er jo nesten som Reve enka. Flott serie!! Ole M

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan