mandag 14. januar 2013

Lomsdal-Visten

Jeg har fortsatt mange bilder og turer jeg aldri fikk vist frem her på bloggen i 2012. Bruker januar til å dra frem noe av det som jeg har lyst til å dele. Her er noen bilder fra starten av september.Høsten 2012 står igjen som en eksplosjon av farger på netthinnene mine. Midt inne i denne fantastiske tida fikk jeg en tur opp til Helgeland - og inn i Lomsdal-Visten nasjonalpark, som regnes som et av landets råeste naturområder. Det kan jeg underskrive på, her raser fossene gjennom trange skogdaler, fjellvann speiler dramatiske fjelltopper og dalene ender i urørte fjordarmer.
Lomsdal-Visten nasjonalpark ble opprettet i 2009, og er et av landets minst brukte naturområder. Nasjonalparken ligger i Brønnøy, Vevelstad, Vefsn og Grane kommuner i Nordland. Den er altså et av få naturområder som er vernet, som strekker seg fra kyst til fjell. I tillegg grenser den til en rekke naturreservater og ikke minst inn mot Børgefjell i sør/øst.
Dersom du drømmer om villmarka, om uberørt natur og om opplevelser utenom det vanlige, så er dette et område du bør sjekke ut. Hit bør flere naturfotografer legge turen i årene som kommer. Det er ikke så enkelt å komme seg inn i de vegløse fjordene, men det finnes flere muligheter.Jeg drømmer om flere turer hit, og fargen fra Lomsdal-Visten nasjonalpark i 2012 vil jeg ha med meg gjennom mange, lange vinterkvelder.

7 kommentarer:

 1. Dettevar fint!!Norges natur er ikke bare landskap men også kulturlandskap!!Mye fint og vakkert og se som du viser!akk ja den som bare hadde fri fra jobb og kunne reise i landet våres!!Takk for fine bilder!!

  SvarSlett
 2. Flotte bilder Kjartan, dere var svinheldige som fikk dere en tur inn dit, og ikke minst med været! Ser ut som et flott sted å tilbringe noen dager med stativ og kamera :)

  SvarSlett
 3. Virkelig fine bilder fra et fantastisk flott område. Min far kommer i fra Velfjord i Brønnøy kommune, og jeg har tilbrakt mange sommer og høstkvelder i Velfjord`s vakre natur. Lomsdal-Visten nasjonalpark har jeg dessverre ikke hatt anledning til å besøke, for det om det har vært planen i mange år. Jeg får ha det som 1 prioritet til sommeren, Nevernes som er en av hovedinnfartene til nasjonalparken er tross alt bare et steinkast unna vårt sommerhus :)

  I ventetiden får jeg bruke dette innlegget som inspirasjon.

  Knut Børge

  SvarSlett
 4. Hm!! Vi er heldig som har muligheter til å oppsøke slike utrolige områder. Mulighetene må matrialiseres!!!!
  Smaken av fjellet er god for kropp og sjel.Takk. Ole

  SvarSlett
 5. Flotte bilder fra mitt barndoms rike. Takknemlig for å få kikke inn :-)

  SvarSlett
 6. Mye bra bilder og fine stemninger. Får rent lyst på en tur ut i fjellheimen.

  Ketil

  SvarSlett
 7. FIn serie, Kjartan! Ingen tvil om at dette er områder verdt å besøke. Gleder meg til en ny høst:)

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan