mandag 14. januar 2013

Finnes bomturer?

Tok en liten tur til Flatanger i helga igjen. Denne gang dro samværet med andre naturfotografer like mye som muligheten til å ta nye bilder. Når en slugger som Markus Varesvuo er i mine trakter, så er det jo en mulighet til å bli inspirert. Tom Dyring har jeg jo møtt flere ganger før, og det er alltid hyggelig. Det samme gjelder for Lars Solbakken og Marius Hoyer. De har ikke fotografert så lenge, men har allerede besøkt ørneriket tre ganger.


Dagen i skjulet startet med at ei kongeørn landet på åtet, før det hadde blitt lyst. Den satt i fire sekunder før den bestemte seg for å forlate stedet.


Dermed inntok nøtteskrikene arenaen, som i dag var kledd i et tynt lag med pulversnø. Jeg var veldig opptimistisk, utallige turer til Flatanger det siste året har endt med en mengde ørnemøter. Lars og Marius hadde imidlertid vært der to dager, uten å få ørnebilder.


Utover dagen skulle det vise seg at ørnene faktisk uteble. De holdt seg i området rundt skjulet, de satt i trær på kantene, de fløy forbi, men for oss alle endte det med bildene av nøtteskrikene.


Dermed ble det bomtur for meg for første gang på lang tid, og for Lars og Marius ble det en lang hjemreise etter tre dager uten bilder av ørn! Ja, jeg husker selv sju dager i Finland for noen år siden, det er ergelig, men det er en del av naturfotografens hverdag. Det er bomturene som gjør at man blir glad når man lykkes! Og finnes det egentlig ekte bomturer?


Jeg fikk i hvert fall noen ok nøtteskrikebilder, mye inspirasjon og lærte noe nytt igjen. Dessuten er det alltid deilig å møte likesinnede i dette nokså sære naturfoto livet. Takk for turen til alle!

13 kommentarer:

 1. Skönt att höra att vi amatörer är inte de enda som bommade ibland i Flatanger :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. He, he... Flere med bom altså? Ja, det hører med.

   Slett
 2. hei!!Hehhe er enig med forutgående kommentar!!hihihihi!!Men jeg syns nå det ble bra bilder jeg!!så også ett program for en stund siden hvor de fraktet ørner til den grønne øya Irlandfra Frøya!!Intresangt!!så også bilder som du hadde tatt i forbindelse med dette en tid tilbake!!Veldig bra!!Ønsker deg og dine en flott uke!!hilsen fra Bergen!!

  SvarSlett
 3. Finnes bomturer? Godt spørsmål. Nydelige bilder av nøtteskrika. Spesielt det kalde bilde nr. 2 og fluktbildet var tøft.

  SvarSlett
 4. Ja slik ble det for Marius og Lars. Utrolig kjip å være vertskap når slikt skjer. Markus og Tom hadde 4-5 Kongeørner mens Lars og Marius var i feil skjul til feil tid. Men det skjer. Det er ikke som en del sier at det er som å komme til en dyrepark.Dette er ville fugler i en vill natur. Som Du sier Kjartan, det er slikt som motiverer også.Men for meg er det alltid ønskelig at gjestene får noen bilder. Men takk for at du skriver om bomturer også. Heldigvis ikke ofte:-) Olem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror du tar det tungt Ole Martin, men håper virkelig du sover godt likevel :-)

   Slett
 5. Vi var nok litt små deppa og skuffet etter 3 dager uten et eneste bilde.. Hverfall ikke av ørn... Men det skal sies at sist vi var i Flatanger så hadde vi ørn på åte nesten hele dagen i 2 dager. Vi har enda tilgode å få knipset Hønsehauken så vi kommer nok tilbake om en liten stund - Må bare få kjøpt meg en 500mm først:)

  Hilsen Marius.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra! Jeg skal gi dere oppdatering fra haukeskogen utover våren.

   Slett
 6. Hallo Marius. beklager at jeg bruker Kjartan's blogg. Men i dag var Tom og Markus fornøyde. Kongeørne og ei Havørn + litt fight.Hønsehauken spiser sin mat så neste gang!!!! Tror jeg:-) Ole

  SvarSlett
 7. Men du fick ju fina bilder på nötskrikan. Bättre tur nästa gång....för det brukar du ha.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sikkert. Det er litt som havet og livet ellers, det går i bølger. Takk skal du ha.

   Slett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan