søndag 18. november 2012

Mørketid

Vi går inn i den mørkes tida av året, ei tid da mange strever. Her i Namdalen, på grensa til Nord-Norge, har vi fortsatt noen streif av lys. Det kan være tungt å motivere seg når dagene er så korte, det er trist og mørkt - og litt for lenge til lysere tider.Men du verden hvor vakker disse lystreifene i mørket er, og hvor verdifull de varme strålene er for tankegang - og ikke minst for naturfoto. Vri det negative over til noe positivt, se mulighetene. Korte dager gir godt fotolys, og mye aktivitet på dyr og fugler - som må ha i seg næring på stadig ferre timer.I dag våknet jeg i Ole Martin Dahles nyeste ørneskjul i Flatanger. Dette er nok den beste tida ved disse skjulene. Mange forskjellige ørner nå, og hektisk aktivitet. Det er fantastisk å møte dagen på denne måten, oppleve at en ny dag blir til - sammen med verdens stolteste fugl.


Det startet med at ei ørn umerkelig hadde slått seg ned utenfor skjulet, før morgengryet hadde fått tak. I det svake lyset kunne det se ut som om ei dame med langt blondt hår satt der ute. For en fjærdrakt! 


Senere har nøtteskrikene også stått opp, og sier høyt og tydelig i fra når nye rovfugler kommer inn på foringsplassen. 


Denne voksne kongeørna satt modell mens sola var på sitt sterkeste. Det er fint å ha godt fotolys gjennom hele den korte dagen! 


Husk at lite lys nå på vinteren bare forteller deg at det snart blir mer. Jo mørkere det blir, jo nærmere kommer våren. Akkurat nå er ikke det så nøye for meg. Jeg vil bare nyte disse korte dagene, da fotolyset nok er på sitt aller beste her hos meg.


 

14 kommentarer:

 1. Oj, Kjartan! Her var det mange flotte bilder. Kongeørna er utvilsomt min favorittfugl og du har fått mange supre bilder av den. Jeg likte nok best bildene av ørna med miljø. Miljøet på den nye åteplassen ser strålende ut.

  SvarSlett
 2. Hei, Kjartan. Nå fikk jeg plutselig et veldig hardt anfall av Flatanger-sjuka. Nå skulle jeg vært på den nye åteplassen - miljøet ser bare helt rått ut. Tid for forhandlinger med fruen, for nå må jeg snart på ny tur. Flotte bilder du har fått, og lyset er som du sier nydelig på denne tiden. Willy

  SvarSlett
 3. Hvilken flott innlegg!!dette varmet!!Ja mørketiden kan være hard å komme seg igjennom..men lyset kommer snart tilbake!!Og disse bildenen du har tatt er jo ENORME!!Reagerte med engang på det andre bildet!!Søt!!hihihi..Og ørna med det lange håret!!hihihihhmorsomt!!Takk for en fin opplevelse tidlig på mornigen!!

  SvarSlett
 4. Veldig bra Kjartan !!!

  SvarSlett
 5. Så bra du skriver. Fantastiske bilder viser du også.

  SvarSlett
 6. In my best Norwegian: sa wakkere bilder!

  SvarSlett
 7. Såååååååååå enig med deg! Snu det negative til noe positivt - for det er det det er...om DU vil :)

  Fint knippe bilder og spesielt streiflys bildene falt i smak :) Ønsker deg en flott førjulsmørketidsfotograferingstid :D

  SvarSlett
 8. Velfundert og god tekst. Veldig flott serie bilder som understreker det du skriver. Litt nysjerrig, er bilde nr 1 og 4 tatt ned mot elva på vei fra Grong til Nordli? Etter at du er kommet opp den bratte bakken? Ligner.

  Mvh
  Torbjørn Wingsternes

  SvarSlett
 9. Takk for besøket. Nydelig historie og er så enig ang lyset,denne flotte høsten og herlige fugler og dyr. Meget bra aktivitet på skjulene. Ha en utsøkt vinter kompis og takk for praten. Olem

  SvarSlett
 10. Flotte og stemningsfulle bilder med fint lys! Likte spesielt den hårfagre dama ;) Kanskje blir dette enda bedre med en svak beskjæring i bunnen (så lårene skjules)?

  SvarSlett
 11. Takk for tilbakemeldinger på bilder og tekst! Trivelig!!Alle bildene er tatt i Flatanger Torbjørn.

  SvarSlett
 12. Vilka vackra bilder du visar, ekorren är ju för fin bild på.....

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan