lørdag 6. oktober 2012

Rapport fra rypejakta

Tradisjonen tro, så har vi også i år besøkt Lierne noen dager for å jakte rype. Eller rypejakt er vel egentlig bare en unnskyldning for å komme seg ut i fjellet, det blir mest fotojakt på disse turene - Og i år ble det virkelig lite rype, men desto flere bilder.


Det er en drøm å komme til Lakavatnet og Sørli når naturen hilser oss på denne måten, med blikkstillevann, høstfarger og et fantastisk kveldslys. I år hadde vi også med oss to personer fra NRK "Ut i naturen" som sydde sammen et av høstens magasiner rundt jakta vår.


Den første kvelden serverte naturen en fantastisk oppvisning i speilinger, farger og stemninger. Vi fant vel alle fred i sinnet etter å ha boltret oss med kamera noen timer i dette landskapet og lyset.Den første dagen, på langtur i fjellet, ga vel akkurat det som var forventet. Mye trasking og langt mellom fuglene. En sein vår og krakk i smågnagerbestanden har ført til det dårligste rypeåret vi har opplevd her inne, i plommen av norsk rypeterreng. Noen små kull og enslige par kom vi over, kanskje 30 til 40 fugler i løpet av en ni timers marsj.


Det føltes absolutt ikke som om vi høstet fra noe overskudd i naturen i år. Denne høsten var det nok minus på kontoen allerede før den første jegeren skjøt sitt første skudd. Når jaktlaget består av fugleinteresserte naturelskere så gjør det ingenting. Vi hadde nok kommet hit selv om kvotene var satt til null.Det var tydelig at fuglene i den høyeste delen av jaktterrenget hadde hatt det vanskeligst med den seine våren. Dag to løsnet vi ikke ett eneste skudd, selv om vi gikk i terreng der vi alltid har sett godt med fugl. Kun par uten kull og enslige fugler var å se. Jeg bestemte meg for å legge bort hagla, og bare satse på kamera resten av turen.Så her på bloggen kan jeg dele fangsten med dere alle. Håper noe av det jeg har med hjem smaker bra. Skal gi et pip før programmet kommer på lufta i NRK1.
12 kommentarer:

 1. Hei Kjartan. Selv om utbyttet i sekken ble dårlig så ble utbyttet på minnebrikka bra. Fine bilder, gleder meg til å se det på TV :)

  SvarSlett
 2. Piękna dzika kraina, nie zmąca niczym ani cywilizacją ani człowiekiem...chciałabym tam być. Pozdrawiam z dalekiej Polski. Aneta

  SvarSlett
 3. Herlige stemninger fra Lierne, et praktfullt område for den som liker å bruke naturen.

  Ser frem til å se Ut i naturen.

  SvarSlett
 4. Et fornuftig valg å legge bort hagla og la kameraet tale for de opplevelsene som var der. Jeg er ingen jaktmotstander, men i år som dette burde fuglejakta kun være lov med kamera. Det er ingen som høster av overskuddet i slike år...

  SvarSlett
 5. Bra for alle oss andre som følger deg på bloggen, at du la bort hagla og brukte kamera istedet :)
  En fantastisk bildeserie du har skutt her! Imponerende kvalitet på bildene, med høststemnig til å miste pusten av.
  Gleder meg til "Ut i Naturen"

  SvarSlett
 6. Jag blir helt tagen av dina bilder!!!Vilken serie av vackra bilder från er tur. Det var dåligt med ripor i Sverige med. Sambon var i Jämtland på ripjakt utan resultat

  SvarSlett
 7. Dzięki eller takk som det heter på norsk. Hyggelig med tilbakemeldinger!

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder Kjartan, flott i fjellet nå ja ;-)

  SvarSlett
 9. Takk for trivelige dager i dette paradis. Bedre ferie er vel umulig å oppdrive!!! Synd at fjellet er så godt som tomt for ryper.Men håper uansett at vi får komme tilbake til denne plassen neste år.Nydelige bilder igjen! Ole M

  SvarSlett
 10. Dårlig rypeår men godt utbytte på landskapsbildefronten! Forøvrig har det vel vært et dårlig skogsfuglår også (egen opplevelse samt hørt fra mange andre)!
  Rune

  SvarSlett
 11. Nydelige bilder fra høsten i fjellet, jeg jakter ikke, men skjønner rypejegernes stjerneblikk når jakta står for døra og fjellet lokker med farger og lys, og forhåpentligvis noe med fjær, nebb og klør...... Det melder om knallvær mot helga, tipper mange finner frem kamera og stikker til fjells nå1 Flotte bilder, en fryd å se på!
  Mvh Lillian

  SvarSlett
 12. Her var det virkelig en herlig samling bilder fra et flott fjellområde. Drar jo kjensel på noen av de toppene der, hyggelig å se igjen Lakavasshatten! Kjenner villmarksstemninga komme strømmende :)

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan