tirsdag 28. august 2012

Fjellryper

Legger ut noen bilder av fjellrype tatt i juni år. Mens lirypesteggen kan lokkes med lyd på våren, så er fjellrypa ikke spesielt enkel å hisse opp med "knarring".


Finner man først et fjellrypepar er de imidlertid ofte ganske uredd, og bruker man litt tid sammen med fuglene blir de fort vant til at du er der, og lar rypelivet gå sin vante gang.


I år har det vært virkelig sein vår i høyfjellet i Trøndelag. Det har ført til at fjellrypene har lagt eggene veldig seint. Under takstering av ryper er det fortsatt små pipkyllinger å finne i høyfjellet.


Vi får tro at noen av disse berger over manngarden av folk som snart legger inn over i fjellet med hagla klar. Det er virkelig flotte fugler!5 kommentarer:

 1. Superfina bilder på fjällripan. Det är nog lite ripor i svenska fjällen i år sägs det

  SvarSlett
 2. Flotte rypebilder! Håper jegere tar hensyn til årets magre fuglebestand, sånn at vi får muligheten til å se flere av disse neste år.

  SvarSlett
 3. Herlige bilder av en utrolig flott fugl.

  SvarSlett
 4. Takk! Lite ryper i fjellene her også, men et lite jakteventyr blir det. Tar med fiskestang og kamera.

  SvarSlett
 5. Hej!
  Fantastiskt fina bilder på en oerhört vacker fågel.
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan