lørdag 17. mars 2012

Vinter/vår

En tur i Indre Namdal denne uka har bydd på alt fra full vinter til skikkelig vårfølelse. Torsdag morgen var jeg på toppen av Steinfjellet. Tåke og mer enn to meter snø, ga et stille landskap som føltes nokså tomt.

Lengre ned i dalen mot Røyrvik var det nesten umulig å se over brøytekantene, men noen steder var det mulig å se liv i bjørkeskogen.

Det er rart å se blogger og naturfotografer som jobber med vår, blomster og trekkfuglene når man står å kikker utover et slikt landskap. En kommentar fra en av beboerne i Røyrvik var: - "Her blir det ikke snøfritt før i juli." Det er da man konkludere med at det blir sein vår.

I tillegg til rypene, noen lavskriker, meiser og dompap, så dukket det også opp en hare på ferden gjennom vinterlandet. Jeg gikk etter den i dypsnøen og fikk ganske mange bilder i forskjellige situasjoner.


Ned mot Skorovass kom også følelsen av vår krypende. Turkis smeltevann på topp en av isen viser at noe er på gang her inne. Det blir vår, men det tar litt lengre tid enn ute ved kysten.

8 kommentarer:

 1. Vackra bilder från fjället! Gillar bilden med haren. Hoppas ni får vår där snart....

  SvarSlett
 2. Kommer selv nettop tilbake fra en tur på skredkurs i vinterfjellet på Snåsa. Små hint om at våren er på vei der også, til tross for at snøen fortsatt ligger mange meter dyp i hellingene.

  Som vanlig kjempeflotte bilder du presenterer. Det siste må sies å være en klar favoritt!

  Knut Børge

  SvarSlett
 3. Så mye flott du har fått med her.Både rype og hare,og flott natur.Ser dere har hatt samme vær som vi hadde på torsdag.
  Ha ei fortsatt god helg:)

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder!!! Skulle ønske vi hadde slik en fin og hvit vinter her også :)

  SvarSlett
 5. Hallo Kjartan. Var ei fin helg dette. Du har jo fått mye bra da!!!! Mine gjester var utrolig fornøyde. Masse bra rypebilder og flott Røyskatt hos Erlend. Takk for laget. Ole M

  SvarSlett
 6. Flotte bilder! Turkis er en spesiell farge i naturen. Er ofte på jakt etter den… hav, smeltevann, is. Likar det turkise landskapsbildet ditt! Ellers er jo haren og rypa utruleg vakre i sine kvite drakter. Mykje staseleg på bloggen din!

  SvarSlett
 7. Gran calidad en tus fotos... hermosos panoramas,
  saludos

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan