fredag 10. februar 2012

Bra bilder 7

I denne serien her på bloggen viser jeg fram noen naturbilder som jeg er fornøyd med å ha i arkivet. I de små stykkene jeg har skrevet tidligere har det handlet om å skaffe seg kunnskap, utnytte situasjonen og ikke gi opp. Nå skal jeg skrive litt om lyset.

Høsten 2009 har vi vår årlige jakttur inn til Lakavatnet i Sørli, men denne gangen er vi heldig; høstfargene er praktfulle og værmeldinga er strålende. I dette fantastiske landskapet ligger alt til rette for fine høstbilder.

Midt på dagen er det i grunnen lite å hente ut fra kameraet. Det er selvfølgelig en flott opplevelse å gå i dette landskapet, men lyset er flatt. I slikt godvær er det en fin tommelfingerregel at skyggen bør være dobbelt så lang som deg før lyset begynner å jobbe på lag med deg som naturfotograf.

Så først utpå ettermiddagen begynner det å bli spennende, fargene kommer bedre frem og stemninga begynner å nærme seg noe som kan bli bra. Det er nå det gjelder å finne motivene (ikke så vanskelig her) og få litt hjelp fra jaktkamerater. Det gjelder altså å utnytte situasjonen, i det rette lyset.

Denne jaktuka blir dett tatt mange gode bilder som jeg i dag er glad for å ha i arkivet. Hvor mange ganger jeg har solgt bilder fra denne turen vet jeg ikke, men jeg kan garantere at det ga lønn for strevet å utnytte morgener og kvelder, når lyset var som best.Du finner de tidligere innleggene i denne serien her: Bra bilder 1, bra bilder 2, bra bilder 3, bra bilder 4, bra bilder 5 og bra bilder 6.

8 kommentarer:

 1. Otroligt vackara bilder i en vacker natur. Det är fint hos er i Norge. Var det ripa ni var och jagade?

  SvarSlett
 2. Jeps, det var ripan... men det ble mer bilder enn fugl!

  SvarSlett
 3. Her kommer jo blinkskuddene som: -vannperler på ei snor (eller en kvist, er det vel helst) Kanonbra!

  SvarSlett
 4. Hm!! Gode minner!! Tenk at vi får lov til å være i slike områder. Nydelige bilder og jeg ser frem til dager der oppe i høst. Jeg medbringer et dyr som passer best som motiv, nordeuropas dårligste fuglehund.Go helg! Ole

  SvarSlett
 5. Fantastiska bilder! och vilka bra tips, tack :)

  SvarSlett
 6. Inspirerende! Aldeles fortreffelig. Får lyst til å vandre inn i bildene. Får jeg velge så kryper jeg inn i bildet med speilingen og kommer motvillig ut av det siste.

  SvarSlett
 7. Flotte bilder fra et fantastisk område :) Hadde jo noen herlige dager der i fjor høst, selv om været ikke var like bra som på disse bildene. Som Ole Martin sier, vi er heldige som får nyte slike områder!

  Øyvind

  SvarSlett
 8. Kjempefine bilder:))
  Ha ei riktig god helg:)

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan