lørdag 10. april 2010

Sør-Spania

Oddvar Moa er pensjonist og fuglefotograf fra Grong. Vi har hatt noen fine turer sammen tidligere, men nylig hadde han en flott tur til Sør -Spania sammen med 11 fuglekikkere fra Høgskolen i Nord-Trøndelag.


Oddvar har nemlig avsluttet og bestått kurset "fuglekjennskap" som arrangeres av Høgskolen. Turen var et punktum for studiet, og her kommer en liten raport fra Sør-Spania som er en liten perle for fuglefotografer. Tilsammen ble det observert omkring 160 arter. Her er det sikkert tips å hente for andre naturinteresserte.


Turen gikk fra den 19. til den 25.mars, en fin tid for å besøke Sør-Spania. På første dag tok gruppen seg til Tarifa ca 200 km sørvest for Malaga. I de kommende dagene ble det mye kjøring, tre til fire timer per dag. Den fuglen de så mest av var kuhegre. Der det var storfe , var det og kuhegre.


Det var ikke så lett og komme nært fuglene, men i Dragados forteller Oddvar at de kom nært Skallet ibis, en fugl som regnes blant de sjeldneste i verden. En merkelig skapning som kommer til å bli husket i lang tid.


Da noen skulle bruke både teleskop og kamera så ble det travelt, og fuglen de venter som regel ikke på deg. Oddvar anbefaler de som har planer om en tur å dra i en mindre gruppe dersom det skal satses på foto, to personer er egentlig nok. Det anbefales lån av en leiebil, da det ikke koster så mye.


Det var mange fine plasser som egna seg for foto på denne turen, men El Rocia og Vaverde var av de bedre plassene, raporterer Oddvar. Han forteller om eksklusive og sjeldne arter som svartvingeglente, tårnugle, vannpiplerke, blåskjære, blåtrost, slangeørn, alpekråke og hvithodeand. Under ser du en rødhodevarsler.


Til fugleintreserte anbefaler han virkelig kurset "fuglekjennskap", det er altså noe å tenke på om du er hobbyfotograf, jobbsøkende eller pensjonist. Jeg takker for gode tips og flotte bilder som Oddvar har sendt fra turen. Alle fuglefoto i dette innegget kommer fra han.

6 kommentarer:

 1. Utvilsomt ett flott studium og jeg tok testen med bilder hjemme med Terje og stod med glans men så var det det med lyd da :-( Koko og kra gikk greit, men det var stort sett bare det også. Ser frem til turen.

  Terje

  SvarSlett
 2. Var på samme tur i fjor, men skallet ibis fikk vi ikke med oss...

  SvarSlett
 3. For noen fantastiske bilder av fugler jeg aldri har sett før. Det der måtte ha vært en flott tur:) Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 4. Hei igjen Oddvar og takk hyggelig tur i Spania.
  Bildene dine ble fine og vi hadde mange fine oppdagelser selv om vi alltid lå bakerst i køen. Pussig at jeg husker navnene på disse spaniafuglene bedre enn de norske. de har vel gjort stort inntrykk. Ha en fin vår Oddvar. Likeledes en fuglehilsen til Kjartan. Stå på alle sammen. Dette er virkelig moro.
  Fugelhilsen fra Kjell Thore i Stjørdal.

  SvarSlett
 5. This sounds like a wonderful trip to Spain and these pictures are all fantastic photography! I have never seen a bald ibis before....it is very interesting looking for sure and it's almost a little scary too. Thank you, for sharing the photos, of all of these beautiful birds! ~ Debra

  SvarSlett
 6. Hei, kjempeflotte bilder. Hvis du er interessert i fugler er dette et sted som kan interessere deg: El Rocio i Sør-Spania. Skulle du være interessert i å leie leilighet i El Rocio,er det bare å ta kontakt!

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan