torsdag 22. april 2010

Kjedelige greier

Klart for nok en kveld og natt i det store skjulet, med bjørnebesøk og ulvehyl ferskt i minnet hadde vi igjen litt håp da vi satte oss inn. Etter noen timer var kveldslyset helt utrolig, Det eneste som manglet var dyr og fugler. Ja, selv ravn og kråke var forsvunnet fra myra. Noe måtte ha skjedd for nå var det virkelig tamt der ute.

Vi har to teorier. På dagen hadde guiden flyttet på åtet og lagt ut en ny elg. Ofte tar det tid før åtselfuglene går ned på disse, de merker at noe er forandret. En annen teori er at ulvene vi hørte hadde revet en elg eller en rein på den andre siden av åsen. Vi så at flere ravn fløy i den retningen så vi holdt en knapp på dette. Det var bare å vente å se. Etter fire ganger 15 timer her de siste dagene kan det bli litt kjedelig å stirre ut på de samme furutrærne i time etter time, men dagene er ikke brødre. De er alle så forskjellig og snart må vel lykken snu. Hva om det skjer nå når lyset er slik. Da blir det fort fullklaff.

Mens vi venter kan jeg fortelle om festeordningen for stativhoder i skjulet. Dette var en ny løsning for meg, og den var ganske fiks. Jeg likte den godt. Hodet ble festet på en tung metallplate som hadde en gjengeskrue skrudd ned på midten. Under platen av stål var det limt fast filt, slik at hele opplegget både var stødig og lydløst.

På bildet under ser du at denne stålplaten hadde et stort bord den kunne stå på. Dermed kunne hele kameraet skyves frem og tilbake, og settes dit det passet for den som fotograferer. Et snedig opplegg som vi sikkert kan ta i bruk her i landet også. Ingen av oss hadde problemer med ustødighet, selv på Sigma 300-800mm sto hele greia fint på bordet.

Men både natt og morgen gikk igjen, uten at vi hadde et eneste dyre- eller fuglebilde på brikken. Nå begynte det å se ganske mørkt ut, det gikk mot en skikkelig bomtur. Nå hadde jeg bare en natt igjen. Trøsten fikk være at selskapet, servicen og maten var helt suveren. Likevel skal du snart få høre at mye skjedde det siste døgnet.

Følg bloggen i morgen, da blir det endelig bjørnebilder i dagslys her!

1 kommentar:

  1. Likte godt tipset ditt om glatte plater og stålbolt over her og vi er allerede i gang med et lignende system i det nye fotoskjulet her vest.
    TAKK FOR TIPSET!

    Mvh
    Per E.

    SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan