mandag 10. august 2009

Siste tur for boka

I oktober lander vi endelig prosjektet vårt om Blåfjella - Skjækerfjella og Lierne nasjonalparker. Vi har jobbet i mange år med å realisere denne boka, og nylig hadde kollega Steinar Johansen og jeg den siste turen i forbindelse med utgivelsen. Litt rart å tenke tilbake på alt som har forandret seg siden den første turen vi hadde sammen i disse områdene i 2002.


I tillegg til å gå mange mil så har vi også gått fra film til digitalt på disse årene, vi har lært mye om fotografering og ikke minst har vi lært en masse om disse naturområdene som vi nå håper at flere får øynene opp for. Vår siste tur gikk inn fra Vera i Verdal. Med de svenske Sjâkerfjella som turkamerater i øst trasket vi oss inn i nasjonalparken, mens sommernatta la sitt silkeslør over himmelen.


På sørsiden er naturen i denne nasjonalparken langt frodigere enn det du møter lengre nord. For oss som i det siste har trasket mye i de blankskurte Blåfjella i Lierne er det nesten et sjokk å nå komme tilbake hit til sørsiden av Skjækerfjella. Her ligger vide myrområder med mye fin fjellskog og bare ber deg om å komme inn. Her er det fugler, fisk og opplevelser i hver en krok, og som vanlig ikke ett menneske å se på turen.


Nå gjøres siste runde med korrektur. I kveld har jeg tenkt litt på forsiden til boka, og plukket ut noen bilder til en avsluttende side. Neste gang jeg skriver blogg om bokutgivelsen kan det nærme seg at forsiden er klar, og kanskje kan jeg vise frem denne. Opplaget blir på 4000 bøker.


Kom deg ut snart, det gir en god forandring. Alt godt!

4 kommentarer:

 1. god dag kjartan
  det skal bli spennende å bla i boka deres når den kommer ut for salg
  lykke til med finpussen
  ps gratulerer så mye med gull i fotojakta
  mvh anders selland

  SvarSlett
 2. Takk Anders!

  Det var morsomt å få et gull igjen. Nå nærmer det seg ny runde og jeg sitter her å grubler over hva som skal sendes inn. Har jo mye mår nå da så jeg unngår vel ikke ett av de bildene tatt hos herr Sylte.

  SvarSlett
 3. bare hyggelig Kjartan
  både hjortebildene og mårbildene du har vist oss på bloggen din i det siste er gode kandidater til både sølv og det som bedre er
  det har vert veldig mye fuglebilder i fotojakta i det siste,så jeg tror du står meget sterkt med en fuglefri omgang :-)
  jeg for min egen del må grave dypere og dypere i arkivet mitt nå:-)
  tror jeg har noe brukbart til neste omgang,men etter det så er det tynt,så nå må jeg nesten få den feite raua litt i gir igjen
  har nesten ikke knipsa bilder siden 20 juni,så nå gleder jeg meg til å komme i gang igjen:-)
  mvh anders selland

  SvarSlett
 4. Flotte bilder og morsomt å høre om hvordan de blir til. Har nå forhåndsbestilt boka om Skjækerfjella. Mvh Trond Simensen, hobbyfotograf, Trondheim

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan