torsdag 6. august 2009

Hjort er hjort

Egentlig skulle Bent Olsen bli med meg en tur ut på Aukra den siste kvelden han og jeg var på Møre, men Bent bestemte seg for å sette seg i bilen å dra hjemover. Jeg hadde alliert med meg et par personer som kjente forholdene på øya ganske godt. Det ga et brukbart resultat på bildesiden.


Det er tydeligvis mye stor hjort på Aukra nå. Jeg så en 16 spiring og en mengde kronhjorter med minst 12 tagger på hodet. I tillegg ble det brukbart kveldslys og litt tåke over åker og eng når sola gikk ned. Tror jeg må prøve dette også ved neste mulighet, for hjor er ikke bare hjort. Det er ekstra stas med disse store dyrene. Og til Bent; gjort er gjort...

15 kommentarer:

 1. Nydelige bilder Kjartan. Det nest øverste likte jeg spesielt godt. En fantastisk stemning. Stå på!

  SvarSlett
 2. knallbra hjortebilder Kjartan! Jeg elsker å fotografere disse staselige dyrene. Masse hjort på Aukra ja. Her på Nordmøre er de ekstra store også! Hjorten på Sunnmøre for eksempel er mye mindre enn den på Frei... merkelig egentlig at det skal være så stor forskjell!
  Linda

  SvarSlett
 3. for noen råe hjortebilder Kjartan
  likte alle sammen,men blåtimen var den versjonen jeg falt mest for
  mvh anders selland

  SvarSlett
 4. Fantastisk flotte hjortebilder Kjartan. Som Anders synes jeg bilde nr 2 var veldig bra. Gjør seg med to dyr og den utrolig flotte stemningen!! Mvh Henrik

  SvarSlett
 5. Dø å pine Kjartan, du sa jo ingenting om hjort!!! :-) Vi snakket bare om rådyr?? Det er jo rene torturen å se disse bildene når jeg vet at jeg selv kunne vært der. :-)

  Ja ja, neste gang fotfølger jeg deg når vi treffes!!!

  Mye bra bilder her Kjartan. Vi snakkes.

  Mvh Bent

  SvarSlett
 6. Virkelig flotte hjortebilder...(og mårbilder fra Sylte-traktene). Kvaliteter på alle fire bildene, hver på sin måte. Virkelig flott!!!

  SvarSlett
 7. Mye bra hjortebilder dette Kjartan. Gossen eller Aukra som den på folkemunne kalles innehar noen gedigne hjorter. Og rekorden i slaktevekt er opp i rundt 190 kg.Ellers har de vel en av Norges tetteste bestander av rådyr. Dyrene der ute regnes nesten som skadedyr. De var så nusselige å fine helt til de innvarderte alle hager og spiste opp roseknoppene.

  Terje

  SvarSlett
 8. Morsomt å lese kommentarer på bloggen. Takker alle som bidrar, og Bent du er velkommen til å følge med hvor det måtte være.

  Også er det veldig morsomt å lese om mårene dine Terje! Det skjer jo noe nytt og spesielt hver dag!

  SvarSlett
 9. Flotte stemningsbilete med fine dyr! Kjekt å følgje dine fotoprosjekt på bloggen, du har verkeleg funne mange gode fotolokalitetar:)

  SvarSlett
 10. Henger meg på superlativene som allerede er skrevet over her, nydelige bilder!

  SvarSlett
 11. Takk til nye besøkende som tar seg tid til å legge igjen noen ord. Ikke bare er det morsomt for meg, men jeg oppdager også stadig nye blogger og nye bilder på den måten.

  SvarSlett
 12. Nydelige bilder Kjartan! Spesielt det øverste bildet! :)

  SvarSlett
 13. Synd du reiste dagen etter Kjartan. Veldig fint lys både morgen å kveld. Tok samme runden for å se an forholda. Og vips ! Kom så nært at min mobil kunne vert grei nok til bilder:)
  Skal Invitere folk til øya for fotoshoots::))
  P-s Ledig hver dag...
  Snakkes:)

  SvarSlett
 14. Nydelige bilder ja, hvilket objektiv bruker du ?

  SvarSlett
 15. Her har jeg brukt Sigma 300 - 800 mm, men jeg foretrekker nok egentlig min 300 mm f 2.8 til denne typen fotografering.

  Kjartan

  SvarSlett

Hei!

Håper du vil legge inn en hilsen eller kommentar til meg.
Har du en bloggkonto må du velge identitet for å legge inn en kommentar. Men det er enkelt uten også, kryss bare av for anonym når du skal legge inn kommentaren din.

Kjartan